vrijdag 18 januari 2019

• Voorbeschouwing fc dordrecht fc eindhoven

Voorbeschouwing FC Dordrecht - FC Eindhoven

FC Eindhoven speelt dit weekend voor het eerst in dit seizoen niet op vrijdag. De Blauw-Witten gaan zaterdagavond op bezoek bij FC Dordrecht, wat één plaats onder de Eindhovenaren staat op de ranglijst. De wedstrijd in Dordrecht staat onder leiding van de heer Van der Laan.

FC Eindhoven en FC Dordrecht stonden 76 keer eerder tegenover elkaar in de Eerste Divisie. De Eindhovenaren wonnen het onderlinge duel 23 keer, terwijl de Schapekoppen de wedstrijd 27 keer op hun naam schreven. De wedstrijd eindigde 26 keer zonder winnaar.

Afgelopen jaar was het duel in Dordrecht heel aantrekkelijk voor de neutrale toeschouwers, er vielen maar liefst zeven doelpunten in de wedstrijd. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Christian Mulder was de eindstand 4-3 in het voordeel van FC Dordrecht. Het lukte FC Eindhoven bijna om terug te komen van een 4-1 achterstand, de 4-3 van Hervé Matthys in de 88ste minuut kwam echter te laat voor de Eindhovenaren.

FC Dordrecht beleeft tot nu toe een moeizaam seizoen, de Schapekoppen bevinden zich op dit moment op de 18de plaats in de Keuken Kampioen Divisie, een plaats onder FC Eindhoven. Afgelopen week dacht FC Dordrecht op bezoek bij Go Ahead Eagles een punt mee te nemen uit Deventer. In de absolute slotfase van de wedstrijd wist de thuisploeg echter de winnende treffer te maken via Pieter Langedijk. Vlak hiervoor werd een doelpunt van FC Dordrecht afgekeurd door de arbitrage, een discutabele beslissing aangezien een verdediger van Go Ahead Eagles de bal in eigen doel werkte. FC Dordrecht zal hierdoor voor eerherstel willen gaan en de nare nasmaak willen wegspoelen tegen FC Eindhoven.

FC Eindhoven verloor afgelopen week in eigen huis van SC Telstar, de ploeg uit Velsen won het rommelige duel met 1-2. De thuisploeg kwam nog goed terug in de wedstrijd na een vroege achterstand. Vlak hierna kreeg Elton Kabangu echter een directe rode kaart waardoor het spelbeeld kantelde. Vlak voor rust maakte SC Telstar de 1-2, dit was tevens de eindstand.

FC Eindhoven bevindt zich na het thuisduel met Telstar op de zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Na de goede serie van vijf wedstrijden waarin de Eindhovenaren niet verloren heeft FC Eindhoven de afgelopen drie wedstrijden geen punten weten te pakken.

Selectie FC Eindhoven: Swinkels, Klooster, Seedorf, Van der Heyden, Ekangamene, Essikal, Daniëls, Van den Boomen, Bourard, Smit, Loof, Lopes, Sam, Raaijmakers, De Rooij, Vermeulen, Janssen, Idzes, Bergsen, Achenteh.