vrijdag 20 juli 2018

• Voorbeschouwing fc den bosch fc eindhoven

Voorbeschouwing FC Den Bosch - FC Eindhoven

Vrijdagavond reist de ploeg van David Nascimento af naar Oeteldonk en treft het FC Den Bosch. FC Eindhoven hoopt het goede gevoel, na de overwinning op RKC, een vervolg te kunnen geven. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Stan Teuben. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het Timmermans Infra Stadion De Vliert.

De thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk was het thuisdebuut van David Nascimento. De ruststand, 3-1 in het voordeel van FC Eindhoven, was ook meteen de eindstand van de wedstrijd. Mart Lieder was goed voor twee doelpunten, Jellert Van Landschoot wist een keer te scoren. Elton Kabangu was Man of the Match door drie keer een doelpunt voor te bereiden. Dylan Seys deed iets terug voor de Waalwijkers door in de rebound te scoren nadat Ruud Swinkels de strafschop stopte.

De tegenstander van morgen, FC Den Bosch, wist vorige week voor het eerst na de winterstop een wedstrijd te winnen. In De Vliert eindigde de wedstrijd tegen SC Telstar in een 3-2 overwinning voor de thuisploeg. FC Eindhoven treft in Den Bosch oude bekende Jens van Son. De middenvelder speelde 200 wedstrijden voor FC Eindhoven en is dit seizoen een vaste waarde onder Will Boessen. Momenteel staan de Bosschenaren met 32 punten op de 10e plek in de Jupiler League.

Vorig seizoen won FC Eindhoven met 0-2 in Den Bosch. Onder Ricardo Moniz wisten Fries Deschilder en Alemão te scoren en gingen de drie punten mee naar Eindhoven. In het seizoen 80/81 boekten de Blauw-Witten de grootste uitoverwinning op FC Den Bosch, het werd toen 0-4.

De wedstrijdselectie: Swinkels, Klooster, Kortstam, Matthys, Kada, Kabangu, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Thomas, Loof, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, El Hasnaoui, Achenteh, Hooyberghs.

De voorbeschouwing met David Nascimento: