Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Voorbeschouwing fc den bosch fc eindhoven

Voorbeschouwing FC Den Bosch - FC Eindhoven

Aankomend weekend wordt de laatste speelronde van de 1e periode afgewerkt in de Eerste Divisie. FC Eindhoven neemt het morgen in het Brabantse onderonsje op tegen FC Den Bosch. De Blauw-Witten treffen in de Bosschenaren een ploeg in vorm, ze wonnen de laatste vier competitieduels in de Keuken Kampioen Divisie. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt in Stadion De Vliert. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Martin Pérez. 

 

De ongeslagen reeks in de Keuken Kampioen Divisie duurt nog steeds voort voor FC Eindhoven. Afgelopen week werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Volendam in het eigen Jan Louwers Stadion. Nadat FC Eindhoven op 1-0 was gekomen door een doelpunt van aanvoerder Branco van den Boomen lukte het de Eindhovenaren niet om de drie punten in eigen huis te houden. Volendam-aanvaller Teije ten Den zorgde er in de 79e minuut voor dat de uitspelende ploeg een puntje mee naar huis kon nemen. 
Bij FC Eindhoven staan inmiddels vier spelers op scherp. Augustine Loof en Siebe Van der Heyden stonden voorafgaand aan de vorige wedstrijd al op vier gele kaarten. Na de wedstrijd tegen FC Volendam werden Karim Essikal en Collin Seedorf aan dit rijtje toegevoegd. Allen zijn geschorst voor de volgende wedstrijd bij een eventuele gele kaart.

 

Bij FC Den Bosch is dit jaar het een en ander veranderd. Kakhi Jordania (de zoon van Merab Jordania) is sinds afgelopen zomer eigenaar van FC Den Bosch. Met de komst van Jordania hoopt FC Den Bosch op een terugkeer van de gouden jaren, een terugkeer in de Eredivisie is uiteindelijk het doel. 
FC Den Bosch trok in de eerste transferperiode met Jordania aan het roer veel nieuwe spelers aan. Het duurde even tot trainer Wil Boessen deze selectie tot een goed geoliede machine heeft kunnen smeden. In het begin van het seizoen boekte FC Den Bosch wisselvalige resultaten. De laatste paar wedstrijden lijkt Boessen het aardig op de rit te hebben, er werden vier wedstrijden op rij gewonnen. FC Den Bosch staat hiermee op de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.  

 

FC Eindhoven en FC Den Bosch speelden vaak tegen elkaar, beide ploegen stonden in totaal 84 keer eerder tegenover elkaar. Als we naar de gehele balans kijken houden beide teams elkaar goed in evenwicht. FC Eindhoven wist 30 ontmoetingen in een overwinning om te zetten, terwijl FC Den Bosch 31 keer aan het langste eind trok. Het duel eindigde 23 keer in een remise. 
FC Eindhoven neemt de veertiende plaats in op de ranglijst in de Keuken Kampioen Divisie. Het verschil met FC Den Bosch wat vijfde staat in de competitie is op papier groot, maar de Eindhovenaren hebben eerder dit seizoen laten zien dat dit niet direct iets zegt. Zo werd er gewonnen op bezoek bij N.E.C. Nijmegen en Jong Ajax. 

 

Tickets voor de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch zijn verkrijgbaar via fceuitkaarten.nl of bij het secretariaat tot vrijdagmiddag 16.00 uur. Bij aanschaf van kaarten dienen supporters zich te legitimeren.   

 

Selectie FC Eindhoven:
Swinkels, Klooster, Seedorf, Van der Heyden, Ekangamene, Essikal, Daniëls, Kabangu, Carlone, Van den Boomen, Bourard, Smit, Loof, Lopes, Sam, Raaijmakers, J. Vermeulen, Janssen, Idzes, Bergsen.