Tot volgend seizoen!

Geen wedstrijden meer gepland

• Voorbeschouwing de graafschap n fc eindhoven

Voorbeschouwing De Graafschap FC Eindhoven

Aanstaande vrijdag 24 november reist FC Eindhoven af naar Doetinchem voor de competitiewedstrijd tegen De Graafschap. In Stadion de Vijverberg zal er om 20:00 uur worden afgetrapt. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Blank.

FC Eindhoven wacht een druk programma, met drie competitiewedstrijden in een week tijd. Allereerst gaan de Blauw-Witten vrijdag op bezoek in Doetinchem bij De Graafschap. Volgende week komen Cambuur (maandag) en FC Oss (vrijdag) naar het Jan Louwers Stadion.

Afgelopen weekend wist FC Eindhoven in eigen huis met 3-2 te winnen van MVV Maastricht. Al in de eerste minuut werkte Mart Lieder, op aangeven van Elton kabangu, de bal achter doelman Michael Verrips. Een kwartier later verdubbelde diezelfde Mart Lieder de score door uit de rebound raak te schieten. Halverwege de eerste helft maakte hij een loepzuivere hattrick. Na een goede pass van Augustine Loof zette Mart Lieder vervolgens Steven Pereira opzij, waarna hij raak schoot. Na rust kwam MVV Maastricht terug in de wedstrijd door doelpunten van Jonathan Okita en Florian Loshaj. In de slotfase vervulde Ruud Swinkels een heldenrol door een strafschop te keren en zo de punten in Eindhoven te houden.

De Graafschap verloor afgelopen week in eigen huis met 1-3 van N.E.C. Nadat de Nijmegenaren via Arnaut Groeneveld op voorsprong kwamen, maakte Daryl van Mieghem na rust gelijk. Uiteindelijk pakte N.E.C. de overwinning door doelpunten van Sven Braken en Wojciech Golla.

Vorig seizoen verloor FC Eindhoven op bezoek bij De Graafschap met 4-1, het Eindhovense doelpunt was afkomstig van Mart Lieder. Dit was zijn debuutwedstrijd in dienst van FC Eindhoven, waarin de huidige topscorer van de Jupiler League dus ook direct trefzeker was. Ook Augustine Loof en Kyle De Silva maakten in deze wedstrijd hun debuut voor de Blauw-Witten.

De volledige selectie van FC Eindhoven: Swinkels, Kortstam, Matthys, Gunst, Kabangu, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Drabbels, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, Kuiper, V. Vermeulen.

Van Leeuwen over het duel, de blessures, de komende transferperiode èn over zijn eigen toekomst: