vrijdag 28 april 2017

• Voorbeschouwing de graafschap n fc eindhoven

Voorbeschouwing De Graafschap – FC Eindhoven

FC Eindhoven reist vrijdagavond af naar Doetinchem voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen tegen De Graafschap. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt op De Vijverberg.

De Graafschap degradeerde afgelopen seizoen, na één jaar, uit de Eredivisie. Go Ahead Eagles bleek over twee wedstrijden te sterk in de nacompetitie. Go Ahead won het heenduel met 4-1 en had zodoende aan een 1-1 gelijkspel genoeg om te promoveren naar de Eredivisie.

In het seizoen 2014-2015 werden er door FC Eindhoven  drie punten behaald tegen de Doetinchemmers. In het Jan Louwers Stadion werd er na een spectaculair duel met 4-3 gewonnen door doelpunten van Tom Boere, Joey Sleegers, Jens van Son en Chiró N’Toko. In de uitwedstrijd werd er met 1-0 verloren door een laat tegendoelpunt van Santy Hulst.
De Graafschap kan in ieder geval niet meer beschikken over Hidde Jurjus, Ted van de Pavert, Robin Pröpper en Vincent Vermeij; zij zijn allen verkocht.
Nieuwe aanwinsten van de Superboeren zijn onder andere Luis Pedro van NAC Breda en Filip Bednarek van FC Utrecht.

Trainer Ricardo Moniz neemt, behalve zijn staf, zeventien spelers mee naar Doetinchem. Timothy Durwael (revalidatie) en Jinty Caenpeel (niet wedstrijdfit) ontbreken. De zeventien namen zijn:
Daoud Bousbiba,Fries Deschilder, Dario van den Buijs, Maxime Gunst, Thomas Horsten, Anthony van den Hurk, Mart Lieder, Augustine Loof, Ivo Rossen, Jonathan Rowell, Kyle de Silva, Guy Smit, Civard Sprockel, Ruud Swinkels, Tibeau Swinnen, Jari Vandeputte en Sebastiaan de Wilde.

Fotografie: ProShots