Tot volgend seizoen!

Geen wedstrijden meer gepland

• Voorbeschouwing cambuur fc eindhoven

Voorbeschouwing Cambuur - FC Eindhoven

Op Paasmaandag 2 april reist FC Eindhoven af naar Leeuwarden voor de competitiewedstrijd tegen SC Cambuur. In het Cambuurstadion zal er om 14.30 uur worden afgetrapt.

FC Eindhoven heeft afgelopen vrijdag tegen N.E.C. een erg drukke periode afgetrapt. Allereerst de wedstrijd tegen SC Cambuur. Daarna twee thuiswedstrijden tegen respectievelijk De Graafschap (vrijdag) en Helmond Sport (maandag). De week wordt afgesloten met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Afgelopen vrijdag won FC Eindhoven in eigen huis met 3-2 van N.E.C. Nijmegen. De Nijmegenaren kwamen als koploper van de Jupiler League naar het Jan Louwers Stadion. De Blauw-Witten zouden er echter voor zorgen dat N.E.C. van zijn troon zou worden gestoten. Na acht minuten stond het al  1-0 voor FC Eindhoven. Elton Kabangu schoof de bal, na een imposante sprint, onder doelman Joris Delle. Ook de 2-0 kwam van de schoen van Elton Kabangu. Na rust zorgde invaller Kyle De Silva met een afstandsschot voor de comfortabele 3-0 voorsprong. Het zou echter nog spannend worden in de slotfase. Een paar minuten na het 3e doelpunt van de Blauw-Witten wist Anass Achabar de 3-1 te maken. Vlak voor het laatste fluitsignaal werd het zelfs 3-2. Uiteindelijk zouden de punten wel in Eindhoven blijven.

SC Cambuur speelde vrijdag in Leeuwarden met 2-2 gelijk tegen FC Volendam. Cambuur ging met een 2-1 voorsprong de rust in. Xander Houtkoop en Daniel Crowley waren de doelpuntenmakers. Namens FC Volendam wist Rodney Antwi te scoren. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd zou Anthony Berenstein zorgen voor een puntendeling in het Cambuurstadion.

Vorig seizoen verloor FC Eindhoven met 4-1 in Leeuwarden. Mart Lieder was, na een assist van Rafael Uiterloo, verantwoordelijk voor het Eindhovense doelpunt. De wedstrijd tegen SC Cambuur van vorig seizoen in de 37e speelronde was de laatste keer dat Ivo Rossen in de basis stond bij de Blauw-Witten. Ook voor Jinty Caenepeel was het zijn laatste wedstrijd in het Blauw-Wit.

Tegen SC Cambuur keren doelman Jonathan Waterberg, vorige week op proef in Zweden, en topscorer Mart Lieder terug in de wedstrijdselectie.

De volledige selectie van FC Eindhoven: Klooster, Kortstam, Matthys, Horsten, Kabangu, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, Vermeulen, Hooyberghs, Achenteh.