zaterdag 28 april 2018

• Voorbeschouwing almere city fc fc eindhoven

Voorbeschouwing Almere City FC - FC Eindhoven

Aanstaande vrijdag staat voor FC Eindhoven de laatste wedstrijd van 2017 op het programma, als de ploeg van Wilfred van Leeuwen afreist naar Almere voor de wedstrijd tegen Almere City FC. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur, scheidsrechter is de heer Gözübüyük.

Afgelopen maandag speelde FC Eindhoven het restant van de Derby tegen Helmond Sport. De Blauw-Witten hadden, net als tien dagen daarvoor, het betere van het spel. Toch kregen beiden ploegen kansen in de eerste helft. Na rust bleef FC Eindhoven zoeken naar de openingstreffer en kreeg het hier verschillende kansen voor. De goed keepende Stijn van Gassel hield de Helmonders echter op de been. Ondanks het overtuigende veldoverwicht van FC Eindhoven, wisten de Blauw-Witten niet te scoren, eindstand 0-0.

Almere City FC ging afgelopen weekend op bezoek bij stadsgenoot Jong PSV. Voor rust kwam Jong PSV op voorsprong via Armando Obispo. Vlak na rust boog Almere City FC de achterstand om in een voorsprong via doelpunten van Silvester van der Water en Arsenio Valpoort. Twintig minuten voor tijd kwamen de beloften van PSV langszij via Donyell Malen en even later was het diezelfde Donyell Malen die de Eindhovenaren uiteindelijk de overwinning bezorgde, eindstand 3-2.

De wedstrijd tussen FC Eindhoven en Almere City FC staat altijd garant voor doelpunten. In de 25 onderlinge ontmoetingen tot dusver (alle competities) werd er altijd minimaal twee keer gescoord.

Bij FC Eindhoven is Augustine Loof geschorst vanwege zijn vijfde gele kaart. Herve Matthys keert terug na een schorsing. FC Eindhoven reist met 17 spelers af naar Almere:

De volledige selectie van FC Eindhoven: Swinkels, Kortstam, Matthys, Gunst, Kabangu, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Thomas, Van den Boomen, Van De Velde, Drabbels, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, Kuiper, Hooyberghs.