zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Voorbeschouwing almere city fc fc eindhoven

Voorbeschouwing Almere City FC - FC Eindhoven

Aanstaande vrijdag neemt FC Eindhoven het op tegen Almere City FC in het Yanmar Stadion. Ondanks het goede spel wat de Blauw-Witters lieten zien, behaalden de ploeg in de afgelopen drie weken één punt. De wedstrijd tegen ‘De Zwarte Schapen’ is daarom een belangrijke wedstrijd. Om de weg om hoog weer in te zetten zal de ploeg gebrand zijn op een goed resultaat. De wedstrijd staat dit keer onder leiding van de heer Vergroote.

FC Eindhoven en Almere City FC zijn volgens de ranglijst twee gelijkwaardige ploegen die beiden zullen strijden voor de drie punten. Het affiche stond al achtentwintig keer eerder op het programma in de eerste divisie en hierbij werden de punten redelijk over beiden ploegen verdeeld. De Eindhovenaren wisten in totaal elf keer te winnen, terwijl de ploeg uit Almere uiteindelijk dertien keer aan het langste eind trok.

In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen bleken de bezoekers te sterk na een rode kaart voor aanvaller Alvin Daniëls. De wedstrijd eindigde in een teleurstellende 0-2 overwinning voor de bezoekers. Niek Vossebelt en Andreas Calcan wisten beide in tien minuten tijd een keer te scoren, waardoor zij hun naam vestigden op het scoreformulier.

Afgelopen weekend leek de wedstrijd tegen FC Twente lang in een verdiend gelijkspel te eindigen. De Blauw-Witten lieten met vlagen goed voetbal zien en maakte het de thuisspelende ploeg, wat tevens titelkandidaat is, erg lastig. In De Grolsch Veste kregen de Tukkers, tot verrassing van velen, in de laatste minuut van de blessuretijd een penalty toegewezen door de scheidsrechter. Aitor Cantalapiedra benutte met veel overtuiging deze buitenkans en wist de wedstrijd te beslissen in het voordeel voor de thuisploeg. FC Eindhoven kreeg hierna niet meer de kans om de score gelijk te trekken.

De ploeg van trainer Michele Santoni heeft de afgelopen drie weken van zowel Roda JC, Jong AZ en RKC Waalwijk weten te winnen. De negen punten die zij hierdoor hebben binnengesleept, heeft ervoor gezorgd dat zij momenteel op de elfde plaats staan in de Keuken Kampioen Divisie. Komende wedstrijd zal een hoe dan ook een spannend duel worden, aangezien beide ploegen de punten hard kunnen gebruiken.

In het uitduel tegen Almere City FC zullen Branco van den Boomen en Marcelo Lopes niet bij de selectie zitten. Beiden liepen afgelopen weekend tegen hun vijfde gele kaart op, waardoor zij een schorsing moeten uitzitten. Rigino Cicilia zit voor het eerst bij de wedstrijdselectie.

De wedstrijdselectie: Swinkels, Klooster, Seedorf, Van der Heyden, Essikal, Daniels, Kabangu, Bourard, Smit, Cicilia, Loof, Sam, Raaijmakers, J. Vermeulen, Idzes, Bergsen, Achenteh.