zaterdag 15 juli 2017

• Voorbeschouwing achilles29 fc eindhoven

Voorbeschouwing Achilles'29 - FC Eindhoven

Na de knappe 4-1 overwinning op concurrent Almere City FC reizen de mannen van trainer Ricardo Moniz maandag naar Groesbeek voor het treffen met hekkensluiter Achilles ’29.

Door de ruime zege op Almere City FC hebben de Blauw-Witten zich verzekerd van een plek in de subtop van de Jupiler League. Het verschil met nummer drie FC Volendam (42 punten) bedraagt slechts vier punten. Al is het verschil met nummer dertien FC Den Bosch ook nog minimaal, zes punten.

Hoewel Achilles ’29 op papier absoluut geen favoriet is in het duel met de Blauw-Witten, deed de ploeg uit Groesbeek vrijdagavond wel vertrouwen op. Bij en tegen MVV Maastricht hield de hekkensluiter van de Jupiler League de nummer vier op 0-0.

Beide elftallen kruisten dit seizoen eerder al de degens in het Jan Louwers Stadion. Op 22 augustus jl. wonnen de Blauw-Witten nipt met 2-1. De ruststand was 1-0 in het voordeel van de thuisploeg, toen Mart Lieder twintig minuten na rust de voorsprong verdubbelde. Thijs Hendriks maakte tien minuten voor tijd via een penalty nog de aansluitingstreffer, maar de punten bleven in Eindhoven.

Op Sportpark de Heikant wacht FC Eindhoven maar één taak: winnen om aansluiting te houden met de top van de Jupiler League. De wedstrijd tegen Achilles’29 vangt maandag om 20.00 uur aan. In de wedstrijdselectie ontbreekt Kyle De Silva nog door een ontstoken teen en keert Jonathan Rowell terug.

De gehele wedstrijdselectie: Swinkels, Van den Buijs, Sprockel, Gunst, Horsten, Bousbiba, Caenepeel, Vloet, Lieder, Vandeputte, Smit, Deschilder, Alemao, Loof, Rowell, Van de Velde, Rossen, Swinnen, De Wilde, Uiterloo, De Vriendt.