zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Voetbalgevecht eindigt in gelijkspel 2 2

Voetbalgevecht eindigt in gelijkspel: 2-2

Dinsdagavond trof FC Eindhoven Al Jazira op het sportpark van Overasseltse Boys in Overasselt. Bij de Eindhovenaren startten de nieuwe aanwinsten, Karim Essikal en Siebe Van der Heyden, in de basis. De wedstrijd eindigde in 2-2, namens de Blauw-Witten scoorden Marcelo Lopes en Branco van den Boomen.

 

De ploeg van ex-Ajax trainer Marcel Keizer werd als eerste gevaarlijk. De Arabieren namen een vrije trap kort, maar Ruud Swinkels lette goed op en bracht redding. Even later lieten de Blauw-Witten van zich horen. Zo loste Branco van den Boomen, zonder succes, een schot na een voorzet van Elton Kabangu.

Vervolgens mocht Al Jazira een strafschop nemen na een overtreding van Augustine Loof, de nummer 7 faalde niet. Daarna moest de keeper van Al Jazira zich strekken, na een mooie Eindhovense aanval kon Branco van den Boomen uithalen. De doelman redde even later na een inzet van Max Leijdelmeijer.

Elton Kabangu leek vervolgens van dichtbij 1-1 te maken, maar de Arabische doelman bracht opnieuw knap redding. Een minuut later scoorde Al Jazira, tegen de verhouding in, de 2-0. Jay Idzes verloor de bal op het middenveld waarna de nummer 10 Ruud Swinkels passeerde.

Al Jazira kwam na een half uur spelen via een snelle uitbraak tot een kopkans, Ruud Swinkels pakte de bal stijlvol. De Blauw-Witten lieten de kop niet hangen en gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Zo ging een voorzet van Elton Kabangu net voorbij aan Max Leijdelmeijer en schoot Marcelo Lopes tegen de doelman aan.

 

FC Eindhoven begon goed na de pauze en scoorde de 2-1. Een mooie aanval via Rochdi Achenteh, Branco van den Boomen en Elton Kabangu werd afgerond door Marcelo Lopes. Vervolgens kopte Augustine Loof uit een corner op de vuisten van de Arabische doelman.

In deze fase van de wedstrijd werd er minder gevaar gesticht voor beide doelen. Zo probeerde Al Jazira het met een afstandsschot dat net naast het Eindhovense doel vloog. Even later kopte Elton Kabangu voor open doel over na een prima aanval van de Blauw-Witten.

FC Eindhoven kreeg in de slotfase de mogelijkheid op een gelijkmaker. Elton Kabangu verdiende een strafschop nadat een verdediger de bal met de hand beroerde. Branco van den Boomen benutte de trap van elf meter feilloos, 2-2. Daarna werd er weer hands gemaakt door de Arabieren na een kopbal van Jarno Janssen. Echter, ditmaal legde de scheidsrechter de bal niet op de stip. De wedstrijd eindigde in 2-2.

 

Fotografie: Johan Manders