vrijdag 15 december 2017

Verliespartij in aanloop naar derby

Afgelopen maandag won FC Eindhoven dankzij Tibo Van De Velde en Mart Lieder van SC Cambuur, vrijdag kwam FC Oss naar het Jan Louwers Stadion. Het werd een teleurstellende avond voor de Blauw-Witten. Twee gemiste strafschoppen van Mart Lieder en een rode kaart voor Hervé Matthys, die vrijdag terugkeerde na een schorsing, deden de ploeg van Wilfred van Leeuwen de das om.

FC Eindhoven moest het spel in de openingsfase maken en kreeg daarbij enkele mogelijkheden. Zo kon Augustine Loof ver opstomen maar werd zijn schot gepakt door FC Oss doelman Xavier Mous. Een inzet van Mart Lieder werd geblokt door de Ossche verdediging. Daarna kreeg FC Oss een kans via Richard van der Venne, maar Ruud Swinkels redde knap op zijn inzet van dichtbij.
In de slotfase van de eerste helft redde Xavier Mous met een geweldige reflex op een kopbal van Mart Lieder. Deze kopkans was een van de spaarzame mogelijkheden in de eerste helft.

Na de pauze schoot FC Eindhoven uit de start blokken en kreeg het binnen een minuut al een strafschop van scheidsrechter Stan Teuben. Mart Lieder ging achter de bal staan maar schoot naast. Enkele minuten later verdiende FC Eindhoven weer een penalty nadat Tibo Van De Velde werd getackeld. Opnieuw benutte de topscorer de strafschop niet, ditmaal pakte Xavier Mous de bal.
Even later scoorde de spits wel na een prachtige combinatie met Tibo van de Velde de verdiende 1-0. Enkele minuten daarna probeerde Mart Lieder het met een hakje na een voorzet van Elton Kabangu. Daarna scoorde Richard van der Venne tegen de verhoudingen in voor FC Oss.
Een uithaal van Jellert Van Landschoot ging daarna over het doel. Vervolgens schoot Richard van de Venne naast het doel van de Blauw-Witten. In de 73e minuut kreeg Hervé Matthys een rode kaart nadat de doorbrekende Richard van der Venne licht vasthield. De verdediger was net teruggekeerd van een schorsing.
Na de rode kaart zette Mart Lieder FC Eindhoven bijna op voorsprong, maar zijn schot ging rakelings naast het doel. In de minuut daarna schoot Thijs van Pol de 2-1 achter Ruud Swinkels binnen met een hard schot.
In de slotfase probeerde FC Eindhoven een gelijkmaker te forceren maar werd de stand 1-3 door een doelpunt van Dean van der Sluys. Eindstand: 1-3.

Volgende week speelt FC Eindhoven de derby uit tegen Helmond Sport. Op 15 december ontvangt FC Eindhoven Go Ahead Eagles in het Jan Louwers Stadion. Tickets zijn verkrijgbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets.

FC Eindhoven – FC Oss 1-3 (0-0) 60. Mart Lieder 1-0, 64. Richard van der Venne 1-1, 76. Thijs van Pol 1-2, 89. Dean van der Sluys 1-3. Scheidsrechter: Stan Teuben. Rode kaart: 72. Hervé Matthys (FC Eindhoven). Gele kaart: Ruud Swinkels, Maxime Gunst (FC Eindhoven), Rick van den Herik, Fatih Kamaci (FC Oss). Toeschouwers: 1962.

FC Eindhoven: Swinkels; Loof, De Wilde, Matthys, Gunst; Van den Boomen (84. Van Vaerenbergh), Swinnen, Van Landschoot; Van de Velde, Lieder, Kabangu.
FC Oss: Mous, de Regt, Piqué, Bakx (81. Adarabioyo), Stuy Van den Herik (68. Fleuren), Kamaci, Van der Sluys, Dogan, Janssen, van der Venne (90+2. van de Sande), van Pol.

Fotografie: Johan Manders