vrijdag 31 maart 2017

• Verdedigers schieten fc eindhoven naar 2 0 zege

Verdedigers schieten FC Eindhoven naar 2-0 zege

FC Eindhoven heeft aan de Jupiler League wedstrijd tegen SC Cambuur drie punten overgehouden. In een zonnig Jan Louwers Stadion zagen 2645 toeschouwers Sebastiaan de Wilde voor rust en Dario van den Buijs na de pauze scoren. De aanvoerder scoorde uit een strafschop.

Trainer Ricardo Moniz stuurde bijna dezelfde elf in het veld als afgelopen donderdag tegen SC Heerenveen. De enige wijziging was de basisplaats van de Belg Jari Vandeputte, die ten koste ging van Jonathan Rowell.
De eerste grote mogelijkheid was voor de bezoekers uit Friesland. Sander van de Streek kreeg wat ruimte, maar Ruud Swinkels pakte de poging uit de hoek. Ex-FC Eindhoven verdediger Chiró N’Toko liet na op de Friezen op voorsprong te zetten, zijn kopbal ging naast.
Na twintig minuten leek FC Eindhoven meer grip te krijgen op de wedstrijd. Thomas Horsten tikte in de 22e minuut de bal met zijn hak bijna een hoekschop in de kruising. Via delman Zeinstra en de lat ging de bal over. Het was de eerste goede mogelijkheid voor de Blauw-Witten.
Rai Vloet probeerde het daarna met een gevaarlijk schot van afstand. Jinty Caenepeel was wellicht de gevaarlijkste speler aan Eindhovense zijde. Zijn snelheid en schot leverde het nodige gevaar op. Net voor rust verzilverde Sebastiaan de Wilde één van de vele uitstekende hoekschoppen van Dario van den Buijs. De Wilde schoot overtuigend binnen: 1-0, wat tevens de ruststand was in het zonnige Jan Louwers Stadion.

Na rust had het direct 2-0 moeten zijn. Mart Lieder werd diep gestuurd, maar was niet in staat om de bal het doel in te werken. SC Cambuur kwam de tweede helft uit de kleedkamer met de intentie snel een doelpunt te maken, maar in de 65ste minuut kreeg FC Eindhoven een penalty na een actie van Kyle de Silva. Captain Dario van den Buijs stond op en schoot vol overtuiging binnen: 2-0.
Via Mart Lieder en Jinty Caenepeel kregen de Blauw-Witten de nodige honderd procent kansen om een derde te maken. SC Cambuur probeerde het vooral van afstand. Ruud Swinkels greep even vaak goed in en hield zijn doel schoon.

Door de 2-0 zege stijgt FC Eindhoven naar de twaalfde plaats in de ranglijst. Vrijdag 4 november speelt FC Eindhoven opnieuw in het Jan Louwers Stadion. Tegenstander is dan Jong FC Utrecht. Het duel begint om 20.00 uur.

FC Eindhoven - SC Cambuur 2-0 (1-0) 44. Sebastiaan de Wilde 1-0, 66. Dario van den Buijs 2-0 (strafschop). Scheidsrechter: Martin Pérez. Gele kaart: Jinty Caenpeel (FC Eindhoven), Erik Bakker, Marvin Peersman, Xander Houtkoop, Chiro N'Toko (SC Cambuur). Aantal toeschouwers: 2645.

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, De Wilde, Van den Buijs, De Silva (85. Gunst); Deschilder, Vloet, Vandeputte; Caenepeel, Alemão (59. Swinnen), Lieder.
SC Cambuur: Zeinstra; Van Deelen, N'Toko, Blackson (41. Schilder), Peersman; Monteiro, Kip (68. Conraad), E. Bakker; Van de Streek (46. Barto), Hoefdraad, Houtkoop.

Fotografie: Johan Manders