Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Van der gaag tevreden dit trainingskamp was goed voor ons

Van der Gaag tevreden: "Dit trainingskamp was goed voor ons"

Vanochtend is FC Eindhoven teruggekomen in Nederland. Vijf dagen verbleef het team van Mitchell van der Gaag in Slowakije, om zich in alle rust voor te kunnen bereiden op het nieuwe seizoen. Ook speelde het twee oefenwedstrijden, tegen 1. FC Slovacko (2-2) en AS Trencín (1-0 verlies). De hoofdtrainer blikt terug op het trainingskamp.

 

Vijf dagen in Slowakije geweest, hoe kijk je erop terug? 
Het was een positief trainingskamp voor ons. We hadden een goede accommodatie, een goed veld en een prima hotel. We konden daar uitstekend trainen.  Daarnaast hadden we nog een tweetal oefenwedstrijden met sterke tegenstanders. Het trainingskamp bestond verder uit teambuilding en een bezoek van een Champions League-wedstrijd, AS Trencín – Steaua Boekarest. 

 

De eerste wedstrijd was tegen 1. FC Slovacko, hoe verliep die wedstrijd? 
1. FC Slovacko is van het niveau middenmoot Eredivisie, een fysiek hele goede ploeg. We moesten dus vol aan de bak. Veel spelers hebben negentig minuten gemaakt, dat vonden we belangrijk.  Fysiek zijn we goed op de been gebleven, terwijl Slovacko twee weken langer in voorbereiding was. Daarnaast is het positief dat er geen extra blessures zijn opgelopen. 

 

En donderdag was AS Trencín de tegenstander.
Dat was ook wedstrijd op goed niveau. Zij hadden een mix van jongens die in de selectie zaten voor de Champions League-wedstrijd en van spelers uit het tweede elftal. Nu speelde de andere helft van onze selectie bijna allemaal negentig minuten. Ik was tevreden over de uitvoering, het team heeft genoeg kansen gecreëerd. Uiteindelijk hebben we geen resultaat gehaald, maar dat is in deze fase van de voorbereiding van minder belang dan het voetbal zelf. 

 

Hoe staat het met de blessures binnen de selectie?
Enkele spelers waren niet helemaal fit toen het trainingskamp begon. 
Timothy Durwael ligt er helaas lang uit. Anthony van den Hurk is in Eindhoven gebleven om te trainen, dat gaat de goede kant op. Rick van der Struis was ziek, dus die is ook niet naar Slowakije afgereisd. Chiró N’Toko en Fries Deschilder zijn wel meegereisd. Chiró heeft alweer negentig minuten gespeeld (tegen AS Trencín) en Fries is ook weer opgestart met trainen. Dat is een goed teken. 

 

FC Eindhoven is nu ongeveer drie weken in voorbereiding, hoe staat het team er voor? 
Een aantal jongens van vorig seizoen zijn vertrokken, een aantal zijn gebleven. Die moeten, net als de nieuwe spelers, opnieuw hun plaats zoeken. Spelers die vorig jaar geen basisplaats hadden, hebben nu weer een nieuwe kans. Het is een jonge ploeg, die bereid is hard te werken. Uiteraard is het wennen aan elkaar, iedereen moet elkaar leren kennen. Daarom was dit trainingskamp goed, je bent toch 24 uur per dag bij elkaar.

 

Aanstaande dinsdag staat de Lichtstadderby op het programma. Bij PSV heb je in het verleden gevoetbald. Is dat nog iets speciaals? 
Dat is weer lang geleden, het is leuk om even terug te zijn. Maar het is vooral een mooi podium voor de spelers, om zich te laten zien. In deze jaarlijks terugkerende wedstrijd kunnen we kijken hoe we er voorstaan tegen een topclub als PSV.