zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Van den hurk bezorgt fc eindhoven derbywinst

Van den Hurk bezorgt FC Eindhoven derbywinst

FC Eindhoven heeft vrijdagavond met 1-2 gewonnen van Helmond Sport. De derby werd beslist door twee doelpunten van Anthony van den Hurk, nadat El Allouchi de thuisploeg nog op voorsprong zette.

 

Het eerste spektakel in de derby kwam onverwachts, door een rode kaart Kai Heerings. De verdediger van Helmond Sport lag geblesseerd op de grond, maar door de veldverwijdering mocht niemand hem vervangen. Echte mogelijkheden waren er voor beide ploegen niet. Na 35 minuten legde scheidsrechter Gerrets het spel stil vanwege het gooien van vuurwerk op het veld.

 

Na kort onderbreken ging het weer door op De Braak. Het ging er fel aan toe, de derby was losgebarsten. Vlak voor rust kwam FC Eindhoven op achterstand. Ruud Swinkels greep goed in buiten het strafschopgebied, maar leverde de bal direct in bij de tegenstander. Mounir El Allouchi schoot goed binnen. Helmond Sport nam de leiding en ging met 1-0 de rust in.

 

Na de pauze kwam Andrei Ionescu het veld in en maakte daarmee zijn debuut. Het was ondertussen behoorlijk mistig geworden in Helmond. FC Eindhoven zocht de aanval en creerde eindelijk wat kansen. Onder meer Jari Vandeputte en Gervane Kastaneer testten doelman Wouter van der Steen. In de 66ste minuut was het raak voor de Eindhovenaren. Gervane Kastaneer was belangrijk met een prachtige individuele actie en een voorzet op maat richting Anthony van den Hurk. De spits stond op de goede plaats en rondde af: 1-1.

 

FC Eindhoven had het balbezit, Helmond Sport hield tegen. Andrei Ionescu probeerde koppend FC Eindhoven op voorsprong te zetten, de bal vloog echter over het doel. De grootste kans was voor Jari Vandeputte, wiens schot geblokt werd op de lijn van het doel. Uiteindelijk nam FC Eindhoven toch de drie punten mee naar de Lichtstad. Wederom was het een hoekschop van Dario van den Buijs, die werd ingekopt door matchwinner Anthony van den Hurk. De spits was met twee doelpunten in de derby de gevierde man, FC Eindhoven deed vrijdagavond weer goede zaken.

 

Van der Gaag: ''We zijn natuurlijk blij met de overwinning, maar zeker met de eerste helft zijn we niet tevreden. Met de minuut werd het minder, na de rode kaart. We hebben geen bal op goal geschoten, dat geeft wel aan dat het heel slecht was. Teleurstellend moeten we dan gedwongen rusten en daarna stond Helmond Sport heel goed. Met een gelukkige goal kwamen ze op voorsprong. In de tweede helft werden we wat gevaarlijker. Na de 1-1 vloeit de energie weg bij de tegenstander en scoren we in de laatste minuut de winnende!'' 

 

Fotografie: PRO SHOTS /Peter van Nimhuys