vrijdag 24 november 2017

• Van den boomen stift fc eindhoven naar de drie punten

Van den Boomen stift FC Eindhoven naar de drie punten

FC Eindhoven heeft de thuiswedstrijd tegen SC Telstar met 1-0 gewonnen. FC Eindhoven had het lastig met de bezoekers, maar Branco van den Boomen zorgde voor het minimale verschil. Door de overwinning is FC Eindhoven definitief geplaatst voor de Jupiler Play-Offs en doet het volop mee voor de periode.

De eerste grote kans was voor Telstar. Tarik Tissoudali stond helemaal vrij, maar hij kreeg de bal niet op doel. Een minuut later was het aan de andere kant bijna raak. Roald van Hout werd weggestuurd door Jens van Son, zijn voorzet op Tom Boere was net te scherp. Na vier minuten kon het al voor beide teams raak zijn, maar de stand bleef 0-0.
Wat volgde was een half uur zonder grote kansen. Maar in de 38ste minuut was het Telstar dat een goal inleidde van FC Eindhoven. Balverlies in hun verdediging zorgde ervoor dat Tom Boere de bal kreeg. Die legde de bal op Branco van den Boomen. De middenvelder rondde geweldig af met een stift over keeper Wesley Zonneveld: 1-0. Wat tevens de ruststand was in het Jan Louwers Stadion.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van de voet van Roald van Hout. Joey Sleegers opende op de rechtsbuiten, maar die schoot recht op de keeper af. Joey Sleegers kreeg in de 65ste minuut een goede mogelijkheid om de score te verdubbelen. Branco van den Boomen pakte de bal uitstekend op vanuit het middenveld en stuurde Joey Sleegers diep. Het schot van de linksbuiten was echter niet voldoende om de Telstar-goalie te passeren.
In de 70ste minuut was het schrikken voor de FC Eindhoven-supporters. Chiró N’Toko verloor de bal, waardoor er een kans ontstond voor Tarik Tissoudali. Hij schoot via de vingertoppen van Tom Muyters over. FC Eindhoven had het lastig met Telstar, dat vooral met schoten van afstand gevaarlijk werd. Toch kregen de Blauw-Witten nog enkele grote kansen. Invaller Torino Hunte legde de bal op Fries Deschilder, maar die kon doelman Wesley Zonneveld niet passeren. Ook Tom Boere had nog een kans op 2-0, maar zijn kopbal ging maar net over. Het bleef ondanks aandringen van Telstar 1-0, waardoor FC Eindhoven haar tweede plek verstevigde. Roda JC Kerkrade verloor namelijk met 6-0 bij Sparta Rotterdam.

Na afloop van de wedstrijd zei Telstar-trainer Michel Vonk: "Gefeliciteerd met het behalen van de Jupiler Play-Offs. FC Eindhoven is één van de beste ploegen in de competitie. Vandaag ben ik meer tevreden dan in de thuiswedstrijd. Het ontbrak een beetje aan stootkracht. Beide ploegen hebben redelijk weinig kansen gekregen."
Jean-Paul de Jong: "Tegen Jong Ajax en Telstar wilden we zes punten en dat hebben we behaald. Ik ben tevreden over het resultaat. Aantal keer leden we onnodig balverlies, hun mogelijkheid ging er gelukkig niet in. Door initiatief zonder bal kwamen we op 1-0 voorsprong. De nul is heilig. In de counter konden we onszelf niet belonen. Een 2-0 was voor onszelf wel eenvoudiger geweest, want dan moest Telstar."

FC Eindhoven - Telstar 1-0 (1-0) 38. Branco van den Boomen 1-0. Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof. Gele kaart: Tibeau Swinnen (FC Eindhoven), Tom Beissel, Kevin van Essen (beiden Telstar). Aantal toeschouwers: 3416.

FC Eindhoven: Muyters; Durwael, De Wilde, N'Toko, Bourdouxhe; Van Son, Swinnen (58. Deschilder), Van den Boomen; Van Hout (58. Hunte), Boere (88. Beekmans), Sleegers.
Telstar: Zonneveld; Olfers, Korpershoek, Keurntjes, Seuntjens, Van Essen, Kulhan, Beissel, Tissoudali, Valies (67. Knol), Dougall.