vrijdag 21 december 2018

• Van de velde wil hoofdstuk fijn afsluiten

Van de Velde wil hoofdstuk 'fijn afsluiten'

Tibo van de Velde is bezig aan zijn tweede en laatste seizoen in dienst van de Blauw-Witten. Vanaf volgende seizoen speelt hij bij Royal Knokke FC aan de Belgische kust. Afgelopen maandag was hij in het duel tegen Helmond Sport verantwoordelijk voor twee doelpunten en een assist. Op de 'day after' spraken we met Tibo.

De wedstrijd van vrijdag 6 april tegen De Graafschap eindigde in eigen huis in een 2-4 overwinning voor de Doetinchemmers. Hoe kijken jullie terug op die wedstrijd? “Ik denk dat we de laatste drie á vier wedstrijden goed voetbal spelen. Helaas belonen we onszelf niet door meer doelpunten te maken. Dit was ook thuis tegen De Graafschap zo. We laten een paar steekjes vallen waaruit zij kunnen profiteren, dat is erg zonde. Persoonlijk was ik erg blij met mijn doelpunt in die wedstrijd, dat was goed voor mijn vertrouwen. Zeker met de wedstrijd tegen Helmond Sport nog op het programma.”

Het was te zien dat je met veel vertrouwen speelde, twee prachtige doelpunten en een assist. Hoe beleefden jullie de derby? “De wedstrijd begon moeilijk, we hadden wat moeite om in de wedstrijd te komen en Helmond Sport kreeg een aantal aardige kansen. Daarna denk ik dat wij het overwicht hadden in de eerste helft. Maar na een fout achterin komen we toch weer op achterstand. De tweede helft was voor mij een van de mooiste momenten die ik bij deze club heb beleeft. Twee mooie doelpunten in deze derby. Erg mooi met de supporters en de beleving rondom. Helaas komt Helmond weer op gelijke hoogte. Maar gelukkig wisten wij wel de drie punten in eigen huis te houden na de goal van Tibeau Swinnen en mijn assist.’’

“Die twee doelpunten waren erg mooi voor mij, ik ging na de thuiswedstrijd tegen De Graafschap persoonlijk vol vertrouwen de wedstrijd tegen Helmond Sport in. Bij die eerste goal kreeg ik met een beetje geluk de bal voor mijn voeten. Ik dacht niet na en trapte gewoon. Volgens mij zat de keeper er nog wel aan, maar het was absoluut een mooi doelpunt. De tweede goal was een typische actie voor mij, naar binnen en de verre hoek zoeken. Ik raakte de bal goed en was natuurlijk wederom erg tevreden met mijn mooie doelpunt.”

Je hebt er hier nu bijna twee seizoenen opzitten en vertrekt volgend seizoen naar Royal Knokke FC. Hoe kijk je terug op je twee seizoenen hier? “Ik heb het hier altijd erg naar mijn zin gehad. Met alle Belgische ploeggenoten was het erg makkelijk aanpassen hier. Iedereen is altijd goed voor mij geweest en ik kon ook met iedereen goed door een deur. Helaas heb ik wel geregeld last gehad van blessures. De laatste paar weken zijn voor mij toch wel een beetje de kers op de taart. Een mooie en fijne afsluiting van het hoofdstuk FC Eindhoven. Nu staat mij een nieuwe uitdaging te wachten bij Knokke en daar kijk ik ook erg naar uit.”

Aanstaande vrijdag 13 april reist FC Eindhoven af naar Deventer om het in de Adelaarshorst op te nemen tegen Go Ahead Eagles. Tibo kijkt met vertrouwen naar die wedstrijd toe. “Ik denk dat we allebei een redelijk teleurstellend seizoen tot een goed einde willen brengen. We willen tenslotte nog zo hoog mogelijk eindigen op de ranglijst. We herstellen nu nog even na de wedstrijd van maandag tegen Helmond Sport. Maar we zullen ons optimaal voorbereiden en vol voor de overwinning gaan daar.”

Zijn reactie maandag direct na de overwinning: