zaterdag 17 november 2018

Valse start voor David Nascimento

Maandagavond ging FC Eindhoven op bezoek bij buurman Jong PSV. De ploeg van debutant David Nascimento ging met 4-1 onderuit op de Herdgang. De Portugees maakte de 90 minuten niet vol nadat hij door scheidsrechter Christian Mulder naar de kant werd gestuurd. Mart Lieder redde de eer voor FC Eindhoven door zijn 18e doelpunt van het seizoen te maken.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de voet van Cody Gakpo. De buitenspeler sneed naar binnen, maar schoot naast.
Na iets meer dan tien minuten spelen kopte Elton Kabangu FC Eindhoven bijna op voorsprong. Jong PSV doelman Yanick van Osch redde ternauwernood, nadat Jellert Van Landschoot de bal voor gaf. Daarna stuurde Augustine Loof Mart Lieder weg maar zijn schot ging voorlangs het Rood-Witte doel.
In de 24ste minuut werd het 1-0 voor Jong PSV door Jordan Teze. Na een vrije trap van Dante Rigo bleef de bal hangen en kon de verdediger raak schieten. Enkele minuten later stuurde Dante Rigo met een mooie pass Albert Gudmundsson diep, die op zijn beurt Cody Gakpo bediende. Vervolgens werd debuterend coach David Nascimento van het veld gestuurd nadat hij buiten zijn coachvak trad.
FC Eindhoven rechtte daarna de rug en probeerde een aansluitingstreffer te forceren. Zo schoot Mart Lieder op de vuisten van Yanick van Osch en kopte Elton Kabangu naast uit een voorzet van Jellert Van Landschoot. Kort daarna werd het aan de andere kant 3-0 voor Jong PSV dankzij een schot van Ramon Pascal Lundqvist.

Al snel in de tweede helft redde Ruud Swinkels prima, nadat hij oog in oog kwam met Albert Gudmundsson. Daarna schoot Nikolai Laursen over na een actie van Cody Gakpo. Enkele minuten later verspilde Doriano Korstam de bal en werd het 4-0 door Albert Gudmundsson.
Met nog ongeveer een half uur te spelen kopte Doriano Korstam net over het rood-witte doel na een voorzet van Jellert Van Landschoot. Daarna dachten sommige supporters aan een doelpunt voor FC Eindhoven maar een mooi afstandsschot van Abdelmalek El Hasnaoui trof het zijnet.
In de 76ste minuut probeerde Doriano Korstam het opnieuw met een kopbal, maar Yanick van Osch stond in de weg. Ook uit de corner die daarop volgde hield hij zijn doel schoon nadat Mart Lieder richting het doel kopte. Enkele minuten later snelde invaller Rodney Klooster langs zijn directe tegenstander en scoorde Mart Lieder alsnog de 4-1.
Ruud Swinkels moest zich in de slotfase nog strekken nadat Marcel Ritzmaier het mocht proberen vanuit een vrije trap. FC Eindhoven had in fases van de wedstrijd het betere van het spel, maar verliest met 4-1 van Jong PSV.

Vrijdag komen de Blauw-Witten weer in actie als RKC Waalwijk op bezoek komt in het Jan Louwers Stadion. Tickets voor deze wedstrijd zijn beschikbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets.

Jong PSV – FC Eindhoven 4-1 (3-0) 23. Dante Rigo 1-0, 28. Cody Gakpo 2-0, 33. Ramon Pascal Lundqvist 3-0, 56. Albert Gudmundsson 4-0, 81. Mart Lieder 4-1. Scheidsrechter: Christian Mulder. Toeschouwers: 803.
Bijzonderheid: 29. Trainer David Nascimento werd door scheidsrechter Mulder naar de tribune verwezen.

Jong PSV: van Osch, van Vlerken, Teze, Abels, Paal (71. Carolina), Rigo, Gudmundsson (72. Verreth), Duarte, Laursen (78. Laursen), Lundqvist, Gakpo.
FC Eindhoven: Swinkels; Loof, Kortstam, Matthys, De Silva; Swinnen (69. Klooster), van den Boomen, El Hasnaoui (89. Van Vaerenbergh); Van Landschoot, Lieder, Kabangu (83. Thomas)

Fotografie: Johan Manders