zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Uitoverwinning bij go ahead eagles 1 3

Uitoverwinning bij Go Ahead Eagles: 1-3

Na de gewonnen derby tegen Helmond Sport op maandag reisde de Blauw-Witten vier dagen later af naar Deventer. In de Adelaarshorst trof FC Eindhoven de nummer zeventien van de Jupiler League: Go Ahead Eagles. Het werd 3-1 voor de Blauw-Witten dankzij doelpunten van Jellert Van Landschoot en tweemaal Mart Lieder. Jeugdspeler Joran Vermeulen maakte in de slotfase zijn debuut voor FC Eindhoven. 


Het eerste schot van de wedstrijd kwam van Stefano Beltrame die in de eerste minuut het Eindhovense doel onder schot nam. Één minuut later was FC Eindhoven dichtbij een treffer, Mart Lieder veranderde een schot van Tibo Van de Velde net niet goed genoeg van richting. FC Eindhoven hield balbezit en werd na een snel genomen vrije trap opnieuw gevaarlijk via Tibo van de Velde. De Belg schoot na een voorzet van Branco van den Boomen voorlangs. 
In de zevende minuut moest Kowet verder met tien man nadat Givan Werkhoven stevig door ging op Elton Kabangu. Even later kon Mart Lieder af op Go Ahead Eagles doelman Sonny Stevens, maar schoot hij hard naast. Thomas Horsten haalde vervolgens een bal van de lijn nadat Joey Suk het probeerde met een lobje. 
Tien minuten voor de rust miste Elton Kabangu dé kans op 0-1 na een voorzet van Mart Lieder raakte hij de paal. Aan de andere kant ging een schot van Stefano Beltrame maar net naast.
Kort voor rust keek FC Eindhoven toch tegen een achterstand aan, nadat FC Eindhoven niet goed oplette bij een snel genomen vrije trap van Stefano Beltrame, die Pieter Langedijk aan het werk zette. De Deventer nummer elf stuitte op Thomas Hooyberghs, maar de bal belandde bij Xandro Schenk. De aanvoerder van de Eagles werkte de bal in het doel: 1-0.


De Blauw-Witten schoten uit de startblokken in de tweede helft en stelde binnen 12 minuten orde op zaken. Jellert Van Landschoot maakte zijn derde van het seizoen nadat hij de bal voor zijn voeten kreeg na gestuntel achterin bij Go Ahead Eagles. Daarna weerhield Sonny Stevens Mart Lieder met een mooie reflex van een doelpunt. Vervolgens scoorde de spits wel. Na een mooie steekpass van Tibeau Swinnen werkte de topscorer koelbloedig af. 
Even later leek Mart Lieder opnieuw te scoren maar zijn lob raakte het zijnet. Één minuut later scoorde de spits zijn 27ste doelpunt van het seizoen. De spits liet Sonny Stevens kansloos na een magistrale steekbal van Tibo Van de Velde. 
Augustine Loof voorkwam daarna de 2-3 nadat Dennis Hettinga door de Blauw-Witte defensie slalomde. 
In de slotfase van de wedstrijd mocht Joran Vermeulen zijn debuut maken in het eerste van FC Eindhoven. Het 17-jarige talent is de eerste speler die, sinds de heroprichting van de jeugdopleiding, zijn debuut maakt voor de Blauw-Witten. Al met al een mooie avond voor de Blauw-Witten. De eindstand in Deventer: 1-3. 


Volgende week speelt FC Eindhoven de laatste thuiswedstrijd van het seizoen als Almere City FC op bezoek komt. Bestel nu je tickets via FC-Eindhoven.nl/tickets


Go Ahead Eagles – FC Eindhoven 1-3 (1-0) 42. Xandro Schenk 1-0, 47. Jellert Van Landschoot 1-1, 53. Mart Lieder 1-2, 56. Mart Lieder 1-2. Scheidsrechter: Clay Ruperti. Gele kaart: Rode kaart: 7. Givan Werkhoven (Go Ahead Eagles), Xandro Xenk, Joey Suk, Stefano Beltrame (Go Ahead Eagles). Aantal toeschouwers: 5312. 


Go Ahead Eagles: Stevens, Ketting, Schenk (73. Zarbaf), Beltrame, Suk, Langedijk, Werkhoven, Dzepar, Hettinga, Nemane (69. Schets), Groenbast (79. Opdam).
FC Eindhoven: Hooyberghs; Van Landschoot, De Wilde, Loof, Horsten; Achenteh, van den Boomen (88. De Silva), Swinnen; Van de Velde (69. El Hasnaoui), Lieder, Kabangu (88. Vermeulen).


Fotografie: Johan Manders