Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Tweede editie meiden aan de bal 200 voetballende meisjes

Tweede editie 'Meiden aan de Bal': 200 voetballende meisjes!

Op zaterdag 17 juni vond de tweede editie plaats van Meiden aan de Bal. Tijdens dit evenement doorliepen bijna 200 meiden met de leeftijden 7 tot en met 12 jaar een spellenparcours op het veld van het Jan Louwers Stadion. Het evenement was een initiatief van Sportformule, de KNVB en gastheer FC Eindhoven.

 

Voor de deelnemers was een leuk en afwisselend programma opgesteld. Zo werden er penalty's genomen, trucjes geleerd en natuurlijk partijtjes gespeeld in de opblaasbare voetbalboarding. De deelnemers kregen onder meer begeleiding van de speelsters van FC Eindhoven AV. Na het spellenparcours werd er afgesloten met het uitreiken van de certificaten en een loterij. Dank aan partner Libra-ICT voor de prijzen!

 

Al enkele jaren is voetbal de snelst groeiende sport onder vrouwen. Met het naderende WEURO 2017 dat in de zomer in Nederland wordt georganiseerd hoopt de KNVB dit een extra boost te geven. In dat kader wil FC Eindhoven graag een steentje bijdragen aan het promoten en stimuleren van meisjesvoetbal in de regio Eindhoven. Meiden aan de Bal werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd en was dit jaar wederom een groot succes!