Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

Twee corners, drie punten: 1-2

?

FC Eindhoven heeft vanavond de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk met 1-2 gewonnen. Twee hoekschopppen van Dario van den Buijs werden ingekopt door Gervane Kastaneer. Zij maakten deze avond het verschil. Een benutte strafschop van Pieter Langedijk zorgde wel nog voor een spannende slotfase in het Mandemakers Stadion.


De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, in de vierde minuut was het Pieter Langedijk die de bal in de handen van Chiel Kramer schoot. Chiel Kramer stond deze wedstrijd bij FC Eindhoven onder de lat, omdat Ruud Swinkels geblesseerd op de tribune zat. In de negende minuut was het de beurt aan FC Eindhoven na goed doorzetten van Jinty Caenepeel. Hij schoot de bal in de handen van keeper Tamati Williams. De eerste goal van de wedstrijd viel in de negentiende minuut na een corner van Dario van den Buijs.  Gervane Kastaneer kopte met overtuiging binnen. RKC probeerde in de 28ste minuut iets terug te doen, maar het schot van Jordy Thomassen gaat over het doel van doelman Chiel Kramer. In de 29ste minuut kreeg FC Eindhoven weer een corner en met hetzelfde recept scoorde Gervane Kastaneer weer uit een corner van Dario van den Buijs. FC Eindhoven ging rusten met een 0-2 voorsprong. 


In de tweede helft was Milan Massop de man van het eerste gevaar. Hij schoot de bal niet hard genoeg op doel. De tweede kans was ook voor FC Eindhoven, het schot van Wimilio Vink was ook niet krachtig genoeg. In de 57ste minuut was weer Wimilio Vink gevaarlijk. Een snelle tegenaanval van FC Eindhoven werd net niet afgerond en weer stond de doelman van RKC op de goede plek. De thuisploeg werd door een terecht gegeven strafschop in de 60ste minuut terug in de wedstrijd geholpen. Na een overtreding van Chiro N’Toko kon Pieter Langedijk de penalty binnenschieten. 


Na de 1-2 zette RKC Waalwijk nog aan voor een slotoffensief. De verdediging van FC Eindhoven bleef goed overeind. Veel kopduels werden gewonnen, RKC gaf vaak een vroege voorzet. Fries Deschilder had de Eindhovenaren nog op 1-3 kunnen schieten als hij het schot iets lager had geplaatst, nu verdween de bal in het uitvak. Een scrimmage in de slotminuut zorgde niet voor problemen bij doelman Chiel Kramer, FC Eindhoven kon de drie punten meenemen naar huis. Het Jan Louwers Stadion is volgende week vrijdag het toneel van de strijd tegen Go Ahead Eagles, een wedstrijd waar FC Eindhoven de top-5 positie kan veiligstellen. 


Na afloop was trainer Mitchell van der Gaag tevreden met de overwinning: ‘’Uit bij Fortuna Sittard hebben we verloren we hadden dus echt iets recht te zetten. We worden de laatste weken steeds gevaarlijker uit standaardsituaties, het begint een echt wapen te worden. De tweede helft verzuimen we om de 1-3 te maken, hierdoor bleef RKC hoop houden op de gelijkmaker.’’ aldus van der Gaag. 
 

RKC Waalwijk – FC Eindhoven 1-2 (0-2). 20. Gervane Kastaneer, 30. Gervane Kastaneer 0-2, 60. Pieter Langedijk 1-2 (strafschop). Scheidsrechter: Christiaan Bax. Gele kaart: Philippe van Arnhem, Don Nandel Wormgoor (allen RKC Waalwijk), Fries Deschilder, Anthony van den Hurk, Roald van Hout (allen FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 2100.

 

RKC Waalwijk:Williams; Wormgoor, Nieuwendaal, van Arnhem (46. Coster), Langedijk, Engberink, Thomassen, Janzen (82. Yildirim), Rienstra, Sanoh (46. Cicilia), Ndefe

FC Eindhoven:Kramer; De Wilde; N’Toko, Van den Buijs, Massop; Swinnen, Vink (64. Van Imschoot), Deschilder; Caenepeel, Van den Hurk (71. Van Hout), Kastaneer (82. Vandeputte).

 

Fotografie: Pro Shots | Toin Damen