vrijdag 28 april 2017

• Trainingskamp slowakije dag 5 verlies tegen as trencin en terugreis naar nederland

Trainingskamp Slowakije (dag 5): Verlies tegen AS Trencín en terugreis naar Nederland

FC Eindhoven is op trainingskamp in Slowakije, vandaag was de laatste dag van het verblijf in Trencín. Met onder meer een oefenwedstrijd tegen AS Trencín (1-0 verlies).

Gisteravond was er tijd voor ontspanning met onder meer de Pascal Maas-quiz en wederom een aantal zingende nieuwelingen. Nummers als ‘Bloed, zweet en tranen’ en ‘Toeter op m’n waterscooter’ kwamen voorbij in het hotel.

Vanochtend was iedereen weer vroeg op, want de oefenwedstrijd tegen AS Trencín stond om elf uur op het programma. In vergelijking met de oefenwedstrijd met 1. FC Slovacko kregen andere spelers speelminuten. Blaise Kramer, negentienjarig Sloveens jeugdinternational, speelde mee als testspeler. Bij AS Trencín speelden een aantal spelers die ook bij de selectie zaten voor de Champions League, aangevuld met Slowaakse en internationale talenten.

Een warme zon tussen de Slowaakse bergen was het decor voor de tweede en laatste oefenwedstrijd van het trainingskamp. In een aantrekkelijke pot waar de wedstrijd in balans was, werd vanwege de warmte ook gestopt voor een drinkpauze. Een klein kwartier na rust kwam het Slowaakse team op voorsprong. Een afgeslagen vrije trap werd door een speler van AS Trencín met een prachtig afstandschot binnengeschoten. Ook FC Eindhoven kreeg haar kansen, maar deze werden niet afgemaakt. Daardoor eindigde het in 1-0 voor AS Trencín.

Na afloop van de wedstrijd werd er afscheid genomen en de mensen bedankt waar FC Eindhoven te gast is geweest. Vanavond gaat het team van Mitchell van der Gaag weer richting Nederland, waar het morgenochtend weer bij het Jan Louwers Stadion zal aankomen.

Opstelling FC Eindhoven in oefenwedstrijd tegen AS Trencín: Kramer; Verstraaten, N’Toko, Van den Buijs, Massop (70. Van den Broek); Vink, Lamers, Dos Santos; Lopes (46. Bourdouxhe), Blaise Kramer, Van der Heyden.