vrijdag 22 september 2017

• Tom van imschoot tekent bij fc eindhoven

Tom van Imschoot tekent bij FC Eindhoven

Tom van Imschoot speelt komend seizoen voor FC Eindhoven. De ervaren Belg, die meespeelde in de oefenwedstrijden tegen MVV Maastricht en Jong Club Brugge, en de club zijn een contract voor één seizoen overeengekomen. Daarnaast is er een optie voor een extra seizoen.

Van Imschoot is een 33-jarige Belg die zijn sporen in eigen land ruimschoots verdiend heeft. Hij is opgeleid bij VV St. Truiden en speelde bij die club drie seizoenen op het hoogste niveau. Via KVC Westerlo belandde Van Imschoot in het seizoen '09-'10 bij Tweedeklasser RAEC Mons, waarmee hij na twee seizoenen promotie afdwong naar de Jupiler Pro League.

In het seizoen '13/14 verruilde Tom van Imschoot RAEC Mons voor KV Oostende, waar hij twee jaar onder contract stond. In zijn profcarrière speelde Tom van Imschoot, meer dan 300 wedstrijden.

Van Imschoot: ‘’Vanaf het begin af aan heb ik een goed gevoel bij de club. De spelers en de technische staf hebben mij de afgelopen week goed opgevangen, de sfeer bij de club is goed.

Als je kijkt naar mijn leeftijd (33 jaar) en gespeelde wedstrijden neem ik de nodige ervaring mee naar de club, er is een goede mix binnen het team. Mijn voorkeur gaat uit naar de centrale positie op het middenveld waar mijn passing het best tot zijn recht komt.’’

Tom van Imschoot kijkt uit naar volgend seizoen: ‘’Aankomend seizoen wordt mijn eerste jaar in het Nederlandse betaald voetbal, ik kijk er naar uit. Ik hoop de supporters snel te ontmoeten en dat we er samen een mooi seizoen van maken’’

Hans Smulders: ‘’Tom van Imschoot heeft een groot aantal wedstrijden op het eerste klasse niveau in België gespeeld. Door deze ruime ervaring die Tom met zich mee brengt kan hij belangrijk zijn in het goed begeleiden van de jonge spelers binnen ons team. Daarnaast heeft van Imschoot  een leiderschapskarakter waardoor hij het verlengde van de trainer kan zijn, zowel binnen de lijnen als buiten de lijnen. We hebben met Van Imschoot een versterking gecontracteerd in zowel kwaliteit als ervaring. Tom is optimaal fit en belastbaar en als de overschrijving voorspoedig verloopt is Tom van Imschoot aankomende vrijdag al inzetbaar’’.

Welkom bij FC Eindhoven en veel succes, Tom!