zaterdag 15 juli 2017

• Tom boere kopt fc eindhoven naar drie punten

Tom Boere kopt FC Eindhoven naar drie punten

FC Eindhoven heeft de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam met 1-0 weten te winnen. Spits Tom Boere was de matchwinner. Een spannende slotfase leverde geen doelpunten meer op voor Sparta Rotterdam.

De wedstrijd begon spectaculair. Kansen over en weer. De eerste kans was al na drie minuten. Een kopbal van een Spartaanse aanvaller belandde op de paal. Maxime Gunst kon wegwerken. Daarna werd FC Eindhoven vooral gevaarlijk via Tom Boere. Hij werd een aantal keer zeer goed weggestuurd door het middenveld van FC Eindhoven. Keeper Roy Kortsmit redde een aantal keer goed. Namens Sparta Rotterdam was Thomas Verhaar de gevaarlijke man. Twee afstandschoten van hem gingen maar net naast. Naarmate de eerste helft vorderde werden de kansen minder, maar bleef het op en neer gaan. De mooiste actie van de eerste helft kwam op naam van Jason Bourdouxhe. Hij nam de bal knap aan, nam hem mee, maar schoot net naast. Het rustsignaal naderde en iedereen ging uit van een 0-0 ruststand, tot een fout van Tom Muyters. Hij verloor de bal aan Romano van der Stoep, die de bal in een leeg doel kon schieten. Maar dat lukte de aanvaller van Sparta niet, hij schoot over.

Vlak na rust viel al snel de bal er wel in. En voor FC Eindhoven ook nog aan de goede kant. Branco van den Boomen legde de bal uitstekend op het hoofd van Tom Boere. Hij maakte de 1-0! Een uitstekende start na rust van het team van Jean-Paul de Jong. FC Eindhoven had het initiatief in het begin van de tweede helft, maar Sparta Rotterdam werd zo nu en dan toch gevaarlijk. Bijvoorbeeld via Paul Gladon. Een voorzet van de rechterkant werd op de lat gekopt.
Denis Mahmudov kreeg voor Sparta misschien wel de grootste kans van de tweede helft. Tom Muyters redde op fantastische wijze! Hij haalde de bal uit de bovenhoek vandaan. De spanning nam toe in een aardig gevuld Jan Louwers Stadion. Voor FC Eindhoven werd het steeds meer tegenhouden en hopen op een snelle counter. De thuisploeg trok, zonder al teveel weg te geven,  toch de drie punten over de streep.

Alex Pastoor: "Deze uitslag kan haast niet waar zijn. Tegen de nummer twee zijn we goed voor de dag gekomen. Paal, lat en een buitenspelgoal. Ik zet een kettingzaag in de uitslag. Ik feliciteer FC Eindhoven met de drie punten."
Jean-Paul de Jong: "We hadden wat moeite in de opbouw. Vaak kozen we voor de lange bal. Met de kopbal tegen de paal, de vrije kans, komen we goed weg. Maar via de reactie was Tom Boere ook gevaarlijk. De 1-0 was een mooie beloning, na wat we hebben besproken in de rust. We zijn naast een bal op de lat, niet meer in gevaar gekomen. Dit is een mooie stap richting de top-5 in de Jupiler League."

FC Eindhoven - Sparta Rotterdam 1-0 (0-0). 47. Tom Boere 1-0. Scheidsrechter: Jeroen Sanders. Gele kaart: Tom Muyters (FC Eindhoven), Thomas Verhaar (Sparta Rotterdam). Aantal toeschouwers: 3679.

FC Eindhoven: Muyters; Durwael, De Wilde, Nieveld, Gunst; Van Son, Swinnen (66. Beekmans), Van den Boomen; Bourdouxhe, Boere, Sleegers (86. Hunte).
Sparta Rotterdam: Kortsmit; Breedijk, Ketting, Nieuwendaal (70. De Nooijer), Breuer (55. Dumfries), Teijsse; Dogan, Nys, Verhaar;Gladon, Van der Stoep (46. Mahmudov).

Fotografie:
John Claessens,