vrijdag 20 oktober 2017

Timothy Durwael maakt zijn rentree

FC Eindhoven speelde maandagmiddag een oefenwedstrijd tegen FC Oss. De wedstrijd werd verloren met 2-3. Doelpunten aan de kant van FC Eindhoven werden gemaakt Ayrton Statie (2x). Timothy Durwael maakte na lang blessureleed weer minuten in het Blauw-Witte shirt.

In de eerste helft kwam FC Eindhoven op voorsprong via een penalty. Anthony van den Hurk werd door de keeper omver gelopen, waarna de scheidsrechter naar de penaltystip wees. Maxime Gunst ging achter de bal staan, maar vond de keeper op zijn weg. Ayrton Statie was alert en wist de rebound binnen te schieten voor de Blauw-Witten.

FC Oss wist gelijk te maken in de tweede helft. Een corner werd bij de tweede paal binnengewerkt door Dominique Kivuvu. De Ossenaren drongen in de tweede helft steeds meer aan. De linksbuiten van FC Oss, Irvingly van Eijma, mocht via een goede aanval alleen op Joris van Gerwen afgaan. Hij passeerde van Gerwen, maar werd daarbij geraakt door de doelman. De scheidsrechter floot hiervoor, waarna Wouter Verstraaten de bal in eigen doel werkte. Vervolgens gaf de scheidsrechter aan dat het doelpunt geldig was, waardoor FC Eindhoven op achterstand kwam.

Vervolgens bleef aandringen, wat resulteerde in de 1-3 voor de ploeg uit Oss. Na een scrimmage voor het doel van FC Eindhoven schoot Irvingly van Eijma de bal tegen de touwen. Marko Mitrovic, ingevallen voor Van den Hurk, kreeg nog een goede kans op de aansluitingstreffer, maar hij miste.

Timothy Durwael maakte in de 60ste minuut zijn rentree bij FC Eindhoven. De verdediger raakte in juli 2015 geblesseerd aan zijn kruisband en maakte na een lange periode van revalidatie zijn eerste wedstrijdminuten. In de 76e minuut wist FC Eindhoven nog een keer te scoren via Ayrton Statie. De linksbuiten schoof na een goede aanval de bal achter de keeper van FC Oss. Dit was tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd, waardoor FC Eindhoven het duel verloor met 2-3.

Een belangrijke gebeurtenis in deze oefenwedstrijd was de rentree van Timothy Durwael. “Het was lekker om na zo’n lange tijd weer minuten te maken.” Durwael speelde een half uur mee in de oefenwedstrijd. Voor zijn gevoel zit hij op 75-80% van zijn herstel. “Alles op zijn tijd, ik wil geen risico lopen” aldus Durwael.

FC Eindhoven – FC Oss  2-3 (1-0): 1-0 Ayrton Statie, 1-1 Dominique Kivuvu, 1-2 Wouter Verstraaten (E.D.), 1-3 Irvingly van Eijma, 2-3 Ayrton Statie

Opstelling FC Eindhoven: Van Gerwen; Horsten (60. Durwael), Verstraaten, Rossen, Gunst; Lamers (60. Kastaneer), Vink, van Imschoot (46. Rowell); Ionescu, van den Hurk (46. Mitrovic), Statie.