dinsdag 24 oktober 2017

• Tiental fc eindhoven pakt punt tegen kampioen vvv

Tiental FC Eindhoven pakt punt tegen kampioen VVV

FC Eindhoven heeft aan de thuiswedstrijd met VVV Venlo een punt overgehouden. In de wedstrijd met de Limburgers, die door het punt de titel pakten in de Jupiler League, werd niet gescoord: 0-0. Na een rode kaart voor Van den Buijs in de tweede helft, was het al snel duidelijk dat de wedstrijd zou afstevenen op een doelpuntloos gelijkspel.

Aan de kant van FC Eindhoven debuteerde linksback Nicky Kuiper na een langdurige blessure in de basis. De openingsfase van de wedstrijd kende weinig kansen. De bezoekers uit Venlo, gesteund door een goedgevuld uitvak, hadden in deze fase wel het meeste balbezit. Toch was het Mart Lieder die als eerst het vijandelijk doel onder vuur nam. Zijn schot verdween gemakkelijk in de handen van keeper Delano van Crooij. Een minuut later kon ook VVV de eerste kans noteren. Spits Ralf Seuntjens draaide op de penaltystip richting het doel, maar kon de bal niet voorbij Ruud Swinkels schuiven. Een levensgrote kans was er voor FC Eindhoven in de 32e minuut, toen tot tweemaal toe een inzet van de lijn werd gehaald door de Venlose sluitpost. Na een voorzet kon Thomas Horsten eerst met het hoofd en vervolgens met de voet inschieten, maar hij zag zijn pogingen ternauwernood worden gekeerd door Van Crooij. Het initiatief in de wedstrijd kwam hierdoor wel steeds meer bij FC Eindhoven te liggen en de grootste kansen waren vlak voor rust dan ook voor de thuisploeg. Zo verdwenen enkele schoten en kopballen van FCE, vooral na corners, over het Limburgse doel.

Ook in de tweede helft was de eerste kans voor de Blauw-Witten. Een voorzet werd op rand zestien op de slof genomen door Lieder, maar zijn poging ging langs de verkeerde kant van de paal. Kantelpunt in de wedstrijd was in de 60e minuut de rode kaart voor aanvoerder Dario van den Buijs. Aan de zijlijn blokkeerde hij aanvaller Joey Sleegers, waarna scheidsrechter Manschot voor de tweede keer in de wedstrijd een gele kaart trok voor de centrale verdediger. Ricardo Moniz greep hierop in door Ivo Rossen te brengen voor Tibo van de Velde. VVV, dat bij een punt zeker was van het kampioenschap domineerde de wedstrijd en ging rustig op zoek naar een doelpunt. Dat kwam er bijna in de 67e minuut toen Sleegers zijn schot de bovenkant van de lat zag raken. Naarmate het eindsignaal steeds meer in zicht kwam, leken beide ploegen genoegen te nemen met een punt. FC Eindhoven probeerde door middel van counters het doel van VVV te bereiken, maar kansen waren zeer spaarzaam. De bezoekers uit Venlo waren nog wel dicht bij de winst via Seuntjens, die vlak voor tijd de paal trof, maar speelden de bal in eindfase veelvuldig achterin rond. Het feest voor VVV volgde dan ook, toen scheidsrechter Manschot na exact negentig minuten voor het laatst op zijn fluit blies. Voor FC Eindhoven resteerde met tien man een verdienstelijk punt tegen de kampioen van de Jupiler League.

Volgende week gaat FC Eindhoven op bezoek bij SC Cambuur. De reguliere competitie wordt een week later afgesloten met de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport.

FC Eindhoven - VVV-Venlo 0-0 (0-0) Scheidsrechter: Jeroen Manschot. Rode kaart: 60. Dario van den Buijs (FC

Eindhoven, 2x geel), Fries Deschilder (FC Eindhoven), Vito van Crooy (VVV-Venlo). Aantal toeschouwers: 3.496

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Sprockel, Van den Buijs, Kuiper (73. De Silva); Deschilder, Vloet; Caenepeel, Lieder, Leonardo (85. Vandeputte), Van de Velde (62. Rossen).

VVV-Venlo: D. Van Crooy; Rutten, Promes, Janssen, Misidjan; Post, Opoku (65. Hunte), Leemans; V. Van Crooy, Seuntjens, Sleegers.