dinsdag 23 juli 2019
19:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Tien man slepen drie punten uit het vuur 0 1

Tien man slepen drie punten uit het vuur: 0-1

Na de 2-0 overwinning van vorige week, tegen toenmalig koploper FC Den Bosch, heeft FC Eindhoven weer een overwinning weten te boeken tegen een van de hoog geklasseerde ploegen. In Stadion De Adelaarshorst bleven de Blauw-Witten met 0-1 aan de goede kant van de score. Invaller Elisha Sam zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Siebe Van der Heyden kreeg van scheidsrechter tweemaal geel en moest voortijdig naar de kleedkamer.


FC Eindhoven startte vrijdagavond met dezelfde elf als in het duel met FC Den Bosch. De ploeg werd gesteund door ruim negentig supporters vanuit Eindhoven. 
De eerste wervelwind kwam van de thuisploeg. Het creëerde na een minuut al de eerste kansen via eerst Paco van Moorsel en vervolgens Istvan Bakx. Het eerste wapenfeit van de Blauw-Witten kwam van Branco van den Boomen. Een schot van ‘randje zestien’ eindigde in de handen van Hobie Verhulst, doelman van Go Ahead. Uit een vrije trap was de aanvoerder gevaarlijker, want Verhulst moest zich behoorlijk strekken om de bal uit de hoek te tikken. 
De ploeg van David Nascimento had tijdens de eerste helft het heft in handen. De boel opjagen, de tweede bal winnen en voetballen. De vechtlust spatte ervan af. Het resulteerde vooral in dreiging, zonder honderd procent kansen. De ruststand was 0-0, maar dat gaf de verhoudingen niet goed weer.

 

In de tweede helft probeerde FC Eindhoven het spel te maken, maar kreeg het wat lastiger met de tegenstander. De Adelaarshorst gaf de thuisploeg energie. Vooral de standaardsituaties greep Go Ahead Eagles aan om gevaar te stichten voor het doel van Ruud Swinkels. 
David Nascimento ging met de invalbeurt van Elisha Sam voor vers bloed. Na 72 minuten kreeg Siebe Van der Heyden een tweede gele kaart en moest de tactiek aangepast worden. Jay Idzes verving Samy Bourard en ging centraal achterin spelen. 
Geheel verdiend, maar minder verwacht, kwam FC Eindhoven daarna wel op voorsprong. Elisha Sam profileerde zich de afgelopen weken al als supersub en hij was het opnieuw. De spits kreeg de bal ietwat gelukkig mee en schoot binnen via doelman Hobie Verhulst: 0-1.
De thuisploeg perste er nog een slotoffensief uit om de gelijkmaker te forceren, maar de tien overgebleven Blauw-Witten wisten het restant van de wedstrijd, inclusief de vijf minuten blessuretijd, stand te houden. Na Jong AZ, N.E.C., FC Volendam en FC Den Bosch zijn de Eagles het vijfde team dat aan de Eindhovense zegekar kon worden gebonden.


Volgende week vrijdag speelt FC Eindhoven in het Jan Louwers Stadion de klein Lichtstadderby tegen Jong PSV, aanvang 20.00 uur. Voorafgaande aan deze wedstrijd, om 17.30 uur, spelen de FC Eindhoven Old Stars tegen Legendary PSV.
Een week later, vrijdag 15 februari speelt ontvangt FC Eindhoven Jong Ajax. Tickets voor zowel het duel tegen Jong PSV als tegen Jong Ajax zijn verkrijgbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets.
Bestel voor beide wedstrijden jouw tickets, gebruik kortingscoupon ‘jong’ en ontvang een fikse korting! De combideal voor volwassenen is slechts €20,- en voor jeugd t/m 20 jaar €15,-!

 

 

Go Ahead Eagles - FC Eindhoven 0-1 (0-0) Scheidsrechter: Laurens Gerrets. 73. Rode kaart: Siebe Van der Heyden (2x geel). Gele kaart: Jeff Stans, Jeroen Veldmate (Go Ahead Eagles), Augustine Loof, Rochdi Achenteh, Elisha Sam (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 7797.

 

Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Veldmate, Bliek, Baas; Stans (89.Pouwels), Bakx, Dzepar (46. Werkhoven); Navrátil, Van Moorsel, Langedijk (77. Dekker).
FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Loof, Van der Heyden, Achenteh; Essikal, Bourard (77. Idzes), Van den Boomen; Lopes, Daniels (64. Sam), Kabangu (84. Klooster).

 

Fotografie: Johan Manders