zaterdag 28 april 2018

• Tibeau swinnen lmijn mooiste herinnering is mijn eerste doelpuntr

Tibeau Swinnen: “Mijn mooiste herinnering is mijn eerste doelpunt”

Deze week kijkt middenvelder Tibeau Swinnen  vooruit naar het thuisduel met Go Ahead Eagles en vertelt hij over zijn mooiste moment bij FC Eindhoven tot nu toe. Sinds 2013 speelt Tibeau aan de Aalsterweg.

Afgelopen vrijdag stond hij aan de aftrap op de met sneeuw bedekte grasmat in Helmond. “Toen we begonnen was het veld goed. Er lag wel wat sneeuw, maar dat was niet hinderlijk. Het maakte het veld juist sneller. Er hing ook een goede sfeer in het stadion, een echte derby met een vol uitvak. Naarmate het harder ging sneeuwen waren de lijnen op een gegeven moment niet meer zichtbaar en ook het zicht was niet meer wat het moest zijn. Ik denk dat het een juiste beslissing was van de scheidsrechter om te stoppen.”

Ondertussen speelt de Belg al vijf seizoenen voor de Blauw-Witten. In deze periode maakte hij al veel mee. “Mijn mooiste herinnering is mijn eerste doelpunt hier thuis tegen FC Volendam. Daarna komt de play-off wedstrijd thuis tegen NAC in het seizoen 2015/16. FC Eindhoven had al jaren geen wedstrijd meer gewonnen in de Jupiler Play-Offs. Die wedstrijd wonnen we toen met 1-0, dat vond ik ook heel mooi.”

Dit seizoen stond Tibeau nog in elke competitiewedstrijd in de basis. Wat is zijn rol op het middenveld? “Ik heb meerdere rollen. Soms sta ik op zes en soms op een aanvallendere positie. Meestal is mijn rol voornamelijk om de controle te bewaken. De andere twee middenvelders zijn vaak wat aanvallender ingesteld. Ik ben iemand die altijd naar de posities van anderen kijkt en afhankelijk daarvan mijn eigen positie invul. Dat is misschien niet altijd het leukste om te doen, maar het is wel iets wat mij ligt en wat ik graag voor het team doe.”

Aankomende vrijdag komt Go Ahead Eagles op bezoek in het Jan Louwers Stadion. De Deventenaren staan momenteel twee posities onder FC Eindhoven op de ranglijst met drie punten minder. “Ik verwacht twee teams te zien die willen winnen. We hebben allebei de punten nodig, dus ik denk niet dat zij gaan komen voor een punt. Ze hebben ook sinds kort een nieuwe trainer. Ze zullen dus gebrand en gemotiveerd zijn om het aan de nieuwe trainer te laten zien. Het zal een open wedstrijd gaan worden, zoals we die in eigen huis wel vaker hebben. Uiteindelijk is het de bedoeling dat we resultaat halen.”

Tickets voor het duel met Go Ahead Eagles zijn beschikbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets en vrijdag bij de kassa vanaf 18.30 uur.