vrijdag 05 mei 2017

• Thuisnederlaag tegen fc volendam 0 1

Thuisnederlaag tegen FC Volendam: 0-1

FC Eindhoven was getergd om wat goed te maken na de 4-1 nederlaag vorige week tegen De Graafschap. Maar ook voor eigen publiek wisten de Blauw-Witten niet te winnen. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen werd met 0-1 verloren van FC Volendam.

Kyle de Silva en Fries Deschilder waren beiden fit genoeg om te starten. FC Eindhoven was de eerste ploeg die de mogelijkheid kreeg om de score te openen. In de 10e minuut ging Daoud Bousbiba knap de man voorbij. De voorzet resulteerde in een corner, die maar net naast gekopt werd door Mart Lieder. Daarna werd Volendam sterker en kreeg het via Kevin Visser de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Hij schoot de bal echter voor een nagenoeg leeg doel naast.

Een paar minuten later moest Swinkels opnieuw optreden na een afstandschot van Kees Kwakman. Daarna waren het de Blauw-Witten die een aantal kleine mogelijkheden kregen. Zowel Lieder, Bousbiba en De Silva wisten het net niet te vinden. Vlak voor rust was het opnieuw Kevin Visser die tot twee keer toe een grote kans kreeg, maar zijn schoten gingen over en naast.

In de tweede helft was het opnieuw Volendam dat de grote kansen kreeg. Na tien minuut kreeg te ploeg van Robert Molenaar een vrije trap op een kansrijke positie. Swinkels kreeg er een hand achter en Jack Tuijp, die de rebound binnenschoot, stond buitenspel. In de 72e minuut kwam FC Volendam dan toch op voorsprong. Jack Tuijp kon vrij de 0-1 binnen schieten. Direct daarna kreeg Volendam de kans om de score uit te bouwen, maar Tuijp verzuimde om zijn tweede van de avond binnen te schieten.

FC Eindhoven probeerde nog wel om te gelijkmaker te forceren. De enige kans die nog te noteren viel, was een vrije trap van Jari Vandeputte die hij hoog over schoot. Ook in de tweede wedstrijd van het seizoen werden dus geen punten gepakt: 0-1.

FC Eindhoven – FC Volendam 0-1 (0-0). 72. Jack Tuijp 0-1. Scheidsrechter: Allard Lindhout. Aantal toeschouwers: 1.703.

FC Eindhoven: Swinkels; Loof, van den Buijs, Sprockel, Gunst; Deschilder, Swinnen(76. Vandeputte): Bousbiba, Lieder, van den Hurk(59. Rowell), de Silva ('90+2 Rossen).
FC Volendam: Verhulst; Evers, Schilder, Schouten, Kok; Visser, Meulens(79. Meulens), Kwakman; Steltenpool (62. Steltenpool), Tuijp (87. Lo Fo Sang), van Velzen.

Fotografie: Johan Manders