dinsdag 24 oktober 2017

Thuisnederlaag tegen FC Emmen: 0-1

FC Eindhoven is de tweede periode van de Jupiler League begonnen met een 0-1 nederlaag tegen FC Emmen. In een wedstrijd waarbij beide ploegen genoeg mogelijkheden kregen, wisten alleen de bezoekers te scoren. In de 67e minuut tekende Tim Siekman voor de enige treffer van de avond.

FC Eindhoven kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Mart Lieder kon na een duel richting doelman Telgenkamp, maar zijn breedtepass op Alemão was niet scherp genoeg. Daarna was het FC Emmen dat in de eerste helft de bovenliggende partij was. Door het vroege druk zetten van de gasten kwam FC Eindhoven niet aan voetballen toe.
Het was dan ook FC Emmen dat voor rust de meeste kansen kreeg. Issa Kallon ontsnapte aan Maxime Gunst, maar hij schoot in het zijnet. Daarna schoot Henk Bos van afstand maar net naast en Cas Peters kopte in de handen van Ruud Swinkels.
Ook een afstandsschot van Peters miste het doel. Uit het niets was het FC Eindhoven dat vlak voor rust nog twee goede kansen kreeg via Jinty Caenepeel. Eerst kreeg hij zijn hoofd niet goed tegen de bal na een voorzet van Thomas Horsten en een paar minuten later kon Telgenkamp zijn vingertoppen nog net tegen een afstandsschot van de Belg krijgen.

In het begin van de tweede helft kreeg FC Eindhoven iets meer grip op de wedstrijd, maar beide ploegen kregen het eerste kwartier geen grote kansen. FC Emmen probeerde het twee keer van afstand en bij FC Eindhoven was het opnieuw Caenepeel die gevaarlijk werd met het hoofd.
Na een uur kreeg FC Eindhoven een goede kans via Alemão, maar hij zag zijn schot geblokt worden. In de tegenaanval werd FC Emmen gevaarlijk, maar het schot van Kallon ging rakelings naast. Vijf minuten later was het wel raak voor de bezoekers. Tim Siekman kon na een afgeslagen corner wegdraaiden bij zijn tegenstander en schoot raak in de verre hoek. Nog geen minuut later was Rai Vloet dicht bij de gelijkmaker, maar hij stuitte op Telgenkamp.
Een kwartier voor tijd was invaller Tibo van de Velde was met zijn eerste actie meteen gevaarlijk, maar zijn schot raakte de paal. In de slotfase ging FC Eindhoven nog op jacht naar de gelijkmaker en was er heel dichtbij via Rafael Uiterloo. De spits scoorde, maar zag zijn treffer zijn afgekeurd worden. Uiterloo maakte hands bij het controleren van de bal.

FC Eindhoven - FC Emmen 0-1 (0-0) 66. Tim Siekman 0-1. Scheidsrechter: Blank. Gele kaart: Nande Wielink (FC Emmen). Aantal toeschouwers: 2413.

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, De Wilde, Van den Buijs, Gunst (72. Van de Velde); Deschilder, Vloet, Rowell (43. De Silva); Caenepeel, Lieder, Alemão (83. Uiterloo).
FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Wielink, Bakker, Siekman; Olijve, Rozema, Bos; Kallon (76. Loen), Krohne (69. Huisman), Peters.

Fotografie: John Claessens, Fotopersbureau John Claessens & Mark van Schijndel