zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Strijdvaardige blauw witten verliezen van bristol rovers 0 2

Strijdvaardige Blauw-Witten verliezen van Bristol Rovers: 0-2

FC Eindhoven oefende woensdagavond tegen Bristol Rovers uit Engeland. De wedstrijd werd gespeeld op het sportpark van DOSL in Leende en eindige in 0-2.

 
FC Eindhoven begon goed aan en de wedstrijd en kreeg de eerste mogelijkheid op een doelpunt. Zo schoot Karim Essikal van afstand en leverde de rebound door Stevy Okitokandjo via de paal geen doelpunt op. Daarna werd Bristol Rovers gevaarlijk, de snelle nummer 23 zette voor op nummer 7 die de bal net niet kon afronden.
Grote delen van de eerste helft had FC Eindhoven het betere veldspel alleen leidde die niet tot grote mogelijkheden. Met iets meer dan een half uur op de klok kreeg Bristol Rovers een corner. Na een variant redde Ruud Swinkels in eerste instantie op een kopbal, maar vanuit de rebound schoot Ollie Clarke binnen. Kort voor rust onderscheidde Ruud Swinkels zich door een vrije trap van Bristol stijlvol uit de hoek te pakken.


In de tweede helft waren er weinig mogelijkheden voor beide teams. Siebe van der Heyden kreeg een van de spaarzame mogelijkheden. Uit een hoekschop van Branco van den Boomen kopte de Belg richting de verre hoek, doelman Smith pakte de inzet.  
Na enkele wisselingen aan de kant van FC Eindhoven kwam Bristol Rovers in de slotfase op een 0-2 voorsprong. Bennet ontsnapte aan buitenspel en faalde niet oog in oog met Ruud Swinkels. Zo verloor FC Eindhoven de oefenpartij van Bristol Rovers. 


De volgende wedstrijd van FC Eindhoven wordt dinsdag om 19.00 uur gespeeld in Overasselt in Gelderland op het sportpark van Overasseltse Boys. De tegenstander is Al Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten. Toegang tot het sportpark is gratis. 


FC Eindhoven – Bristol Rovers 0-2 (0-1): 34. O. Clarke, 85. Bennet.

 

FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Loof, van der Heyden (76. Janssen), Achtenteh; Idzes (84. Simonse), Essikal (68. Maaroufi), van den Boomen (76. Koks); Marcelo Lopes (58. Marie), Okitokandjo, Kabangu (68. Kyeremeh).

 

Fotografie: Johan Manders