zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Strijdvaardig fc eindhoven met lege handen 0 1

Strijdvaardig FC Eindhoven met lege handen: 0-1

De ploeg van David Nascimento hoopte in de 26e speelronde thuis tegen FC Dordrecht het tij te kunnen keren. Maar na een vroege achterstand wisten de Blauw-Witten niet te scoren tegen de defensief ingestelde Schapenkoppen.De eindstand in het Jan Louwers Stadion werd 0-1.


Het eerste grote gevaar van de wedstrijd leverde ook meteen het eerste doelpunt op. Gustavo Hamer wist na een korte solo op het middenveld Dennis Mahmudov richting doel te sturen. Mahmudov schoof de bal langs Hooyberghs en bracht daarmee de Dordtenaren op voorsprong: 0-1.
Na de openingstreffer van de Dordtenaren gingen de Blauw-Witten op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg van Nascimento was echter slordig in de combinatie en wist nauwelijks in de buurt van doelman Bryan Janssen te komen. De Schapenkoppen konden bijna van de slordigheden van de Blauw-Witten profiteren. Mahmudov kreeg een kans om de voorsprong uit te breiden, maar zijn schot vloog echter in het zijnet.
Na net iets meer dan een halfuur wisselde Nascimento tactisch, Kyle De Silva verliet het veld. Zijn vervanger was spits Joël Thomas. Hij kreeg ook snel een kans. Tibeau Swinnen gaf een voorzet, waarna Thomas de bal richting doel wist te koppen. Maar de bal vloog in de handen van doelman Janssen.
Verder wisten beide ploegen in de eerste helft geen kansen meer te creëren.


Thomas was de tweede helft als eerste gevaarlijk. Nadat Klooster de bal voor het doel wist te krijgen kopte de spits de bal rakelings over het doel. Even later schoot Tibeau Swinnen de bal recht op doelman Janssen af. In de 55e minuut kreeg FC Eindhoven de optimale kans om op gelijke hoogte te komen, Thomas was wederom verantwoordelijk voor de inzet. De doelman van FC Dordrecht wist zijn schot echter weer te keren.
De Blauw-Witten maakten na rust het spel en drongen FC Dordrecht terug op eigen helft. Een hoekschop ongeveer een kwartier na rust viel voor de voeten van Hervé Matthys. Zijn volley vloog ruim over het doel.
FC Eindhoven verdiende een doelpunt en was de tweede helft de betere ploeg. Op een paar afstandsschoten na werd de ploeg nauwelijks nog gevaarlijk. FC Dordrecht kreeg in de slotfase nog een kans, maar ook de bezoekers wisten niet te scoren. De ruststand zou ook de eindstand worden.


Vrijdag 9 maart speelt FC Eindhoven thuis tegen Fortuna Sittard. Tickets zijn te bestellen via fc-eindhoven.nl/tickets.


FC Eindhoven – FC Dordrecht 0-1 (0-1) 10. Dennis Mahmudov. Scheidsrechter: Joey Kooij. Gele Kaart: Kyle De Silva, Rodney Klooster (FC Eindhoven) Toeschouwers: 1.936.


FC Eindhoven: Hooyberghs; De Silva (33. Thomas), De Wilde, Matthys, Klooster; Van den Boomen, Swinnen, Achenteh; Van Landschoot (80. Van Vaerenbergh), El Hasnaoui, Kabangu (69. Kada).
FC Dordrecht: Janssen, Stankov, Breedijk, Hamer, Arias, Mahmudov (86. Alkan), Mutzers, Kok, Bliek, Delorge, Boumediene (69 Dos Santos).


Fotografie: Johan Manders