vrijdag 14 december 2018

• Strijdend fc eindhoven verliest van koploper

Strijdend FC Eindhoven verliest van koploper

Jong Ajax begon voortvarend aan de wedstrijd tegen FC Eindhoven. Mateo Cassierra ging in de vierde minuut naar de grond in de Eindhovense zestien, de Colombiaan schoot de strafschop naast. Daarna moest Ruud Swinkels redden na een schot van Che Nunnely. De corner die daarop volgde werd naast gekopt door Mateo Cassierra.

Na een kwartier kreeg FC Eindhoven de eerste mogelijkheid. Een vrije trap van Branco van den Boomen werd door Che Nunnely weggekopt voordat Thomas Horsten kon binnenkoppen. Mart Lieder testte daarna Ajax doelman Stan van Bladeren na een mooie actie. Jong Ajax leek op voorsprong te komen, Mateo Cassierra speelde de bal te laat naar Che Nunnely die daardoor buitenspel stond. Ruud Swinkels moest vervolgens redden na een schot van Carel Eiting. Che Nunnely raakte daarna de lat.
Naar mate de eerste helft vorderde kwam FC Eindhoven beter in de wedstrijd en tien minuten voor rust kregen de Blauw-Witten een grote kans. Een aanval via Thomas Horsten en Jellert Van Landschoot eindigde bij Stan van Bladeren die een knappe redding in huis had. Thomas Horsten moest nog voor rust het veld geblesseerd verlaten, Augustine Loof verving de verdediger.
Kort voor rust kwamen de Blauw-Witten op een 1-0 voorsprong. Tibo van de Velde stuurde Elton Kabangu met een prachtige pass diep, die op zijn beurt Mart Lieder bediende. De spits miste niet en scoorde zijn zevende doelpunt van het seizoen: 1-0.

Na de pauze kreeg Jong Ajax een enorme kans op 1-1. Uit een vrije trap van Carel Eiting kopte de ingevallen Noa Lang naast. Uit de aanval daarna konden de Amsterdammers het doel ook niet vinden. Vervolgens werd het wel 1-1 Dani de Wit kopte binnen na een vrije trap. Mart Lieder probeerde het daarna met een afstandsschot, Stan van Bladeren kon net redden.
Daarna werd Jong Ajax andermaal gevaarlijk, maar zonder resultaat. Een schot van Carel Eiting kon worden geblokt. Even later wist diezelfde Eiting fraai te scoren. De middenvelder krulde de bal knap, buiten bereik van de goed keepende Ruud Swinkels, via de bnnenkant van de paal, binnen . Mateo Cassierra had daarna de 1-3 op zijn schoen maar hij wipte de bal over. Augustine Loof verdedigde daarna prima na een actie van Noussair Mazraoui. Uit de corner die daarop volgde werd het 1-3. Leon Bergsma kopte de bal richting het doel, maar Dani de Wit gaf met zijn hoofd het laatste zetje.
Tarik Kada kreeg daarna de kans op 2-3 maar schoot voorlangs het Amsterdamse doel.
In de slotfase kwam FC Eindhoven terug in de wedstrijd via clubtopscorer Mart Lieder. Een mooie actie van Tarik Kada werd verzilverd door de spits.
De volgende mogelijkheid was voor Mateo Cassierra. Zijn inzet werd eerst van de lijn gehaald door Sebastiaan de Wilde en het schot daarna door Ruud Swinkels.
FC Eindhoven ging opzoek naar de gelijkmaker, waardoor Jong Ajax kon counteren. Het doelpunt werd door velen al geteld maar de bal eindigde op de paal. Branco van den Boomen probeerde het vervolgens aan de andere kant met een afstandsschot dat rakelings naast ging.
In de laatste seconden van de wedstrijd kreeg FC Eindhoven nog een vrije trap op de rand van de zestien. Aanvoerder Branco van den Boomen schoot in de muur. De tegenaanval van Jong Ajax werd opnieuw niet verzilverd, ditmaal miste invaller Noa Lang.
Door deze overwinning wint Jong Ajax de periodetitel in Eindhoven.

Volgende week speelt FC Eindhoven weer tegen een beloftenteam, ditmaal tegen uit tegen Jong Utrecht.

FC Eindhoven – Jong Ajax 2-3 (1-0) 44. Mart Lieder, 54. Dani de Wit, 72. Carel Eiting, 80. Dani de Wit, 84. Mart Lieder. Scheidsrechter: Ingmar Oostrom. Gele kaart: Mart Lieder (FC Eindhoven), Teun Bijleveld, Noa Lang, Carel Eiting, Noussair Mazraoui (Jong Ajax). Toeschouwers: 2913.
Bijzonderheid: 4. Mateo Cassierra mist een strafschop.

FC Eindhoven: Swinkels; Horsten (38. Loof), De Wilde, Matthys, De Silva; van den Boomen, Swinnen (82. Van Vaerenbergh), Van Landschoot; Van de Velde (74. Kada), Lieder, Kabangu.
Jong Ajax: Van Bladeren; Savastino (65. Bakker), Bergsma, Doekhi, Sidoel; Bijleveld (46. Lang), de Wit, Eiting; Mazraoui, Cassierra, Nunnely (76. Flemming).

Fotografie: Johan Manders