zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Strijdbaar fc eindhoven verliest openingsduel

Strijdbaar FC Eindhoven verliest openingsduel

Vrijdagavond 17 augustus stond de eerste wedstrijd van de Keuken Kampioen Divisie op het programma voor FC Eindhoven. De Blauw-Witten gingen op bezoek bij stadsgenoot Jong PSV en om acht uur trapte FC Eindhoven het nieuwe seizoen af op de Herdgang. Een goede wedstrijd van FC Eindhoven eindigde in een nipte nederlaag: 2-1. Voor FC Eindhoven scoorde Siebe Van der Heyden, dit was een primeur voor de Belg; het was namelijk het eerste doelpunt ooit gescoord in de Keuken Kampioen Divisie. Voor PSV kwamen Zakaria Aboukhlal en Jordan Teze op het scoreformulier. 


FC Eindhoven schoot goed uit de startblokken en wist al na zes minuten te scoren. Siebe Van der Heyden kopte uit een vrije trap van aanvoerder Branco van den Boomen de 1-0 binnen. Dit was het eerste doelpunt van de Keuken Kampioen Divisie ooit; een historisch doelpunt dus. Even later kwamJong PSV goed door via de linkerkant, na een goede voorzet kreeg Maxi Romero een goede kans op de 1-1, maar Ruud Swinkels redde echter uitstekend op zijn inzet. 
In de 26e minuut kreeg Alessio Carlone na een klutsbal een enorme kans op de 0-2. Zijn inzet ging echter net over. Na de grote kans van Romero lukte het Jong PSV niet om door de Blauw-Witte muur te komen en daarom probeerde Michal Sadilek het maar eens van afstand. Zijn poging ging echter over. 
Vlak voor rust speelde Maximiliano Romero zich na een goede actie knap vrij. Zijn afstandsschot met links was echter te slap om voor echt gevaar te zorgen. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Zakaria Aboukhlal goed naar binnen, hij schoot van 30 meter raak. Zijn inzet werd van richting veranderd waardoor Ruud Swinkels kansloos was.


Het eerste wapenfeit in de tweede helft kwam van FC Eindhoven. Branco van den Boomen schoot van afstand na goed voorbereidend werk van Alvin Daniels, maar zijn poging leidde tot een corner die niet verzilverd werd. In de 55e minuut probeerde jongeling Jay Idzes het van grote afstand. Zijn volley ging echter net naast. Drie minuten later zette centrale verdediger Dirk Abels Jordan Teze met een prachtige crosspass alleen voor de keeper. De rechtsback faalde niet en schoot hard raak in de verre hoek. 
Nadat Jong PSV op voorsprong kwam ging FC Eindhoven op zoek naar de gelijkmaker. Verschillende aanvallen leidden echter niet tot grote kansen voor de Blauw-Witten. Alvin Daniels probeerde het van afstand. 
In de 85e minuut kwam er een mooi moment voor Kaj de Rooij. De jeugdspeler, exponent van de FCE Randstad Academy, maakte zijn debuut voor FC Eindhoven. Hij viel in voor Alessio Carlone. In de slotfase drong FC Eindhoven erg aan zo kreeg Elton Kabangu na een steekpass van Branco van den Boomen een goede kans, maar hij schoot recht op de keeper af. 


Volgende week vrijdag staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. FC Eindhoven neemt het in het Jan Louwers Stadion op tegen Go Ahead Eagles. Voor deze wedstrijd zijn nog steeds tickets beschikbaar, die te vinden zijn op: FC-Eindhoven.nl/tickets


Jong PSV – FC Eindhoven 2-1 (1-1) 7. Siebe Van der Heijden, 45+1. Zakaria Aboukhlal, 57. Jordan Teze. Scheidsrechter: Clay Ruperti. Gele kaart: Karim Essikal, Siebe Van der Heyden (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 1523.


FC Eindhoven: Swinkels, Seedorf, Van der Heyden, Ekangamene, Essikal, Daniels, Kabangu, Carlone (85. De Rooij), van den Boomen, Loof, Idzes. 
Jong PSV: van Osch, Teze (62. Piroe), Abels, Soulas, Theunissen, Sadilek, Aboukhlal (89. Kun), Lundqvist, Romero, Duarte, Verreth.


Fotografie: Johan Manders