zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

Strijd om Play-Offs blijft spannend

Voor de zesde keer op rij heeft FC Eindhoven niet verloren. Vrijdagavond ging FC Eindhoven op bezoek bij concurrent MVV Maastricht in Stadion De Geusselt en liep met een 1-1 gelijkspel van het veld. Nadat oud-FC Eindhoven-speler Anthony van den Hurk in de eerste helft de score opende, bracht Branco van den Boomen met een magistrale vrije trap de eindstand op het scorebord.


Na de overwinning van maandag op Top Oss kon FC Eindhoven goede zaken doen in de strijd om de Keuken Kampioen Play-Offs. Coach David Nascimento stuurde dezelfde elf namen het veld in.
De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Eindhoven. Een mooie voorzet van Rochdi Achenteh werd door Samy Bourard na enkele minuten spelen recht op MVV-doelman Luuk Koopmans af geschoten. Vervolgens probeerde Jordy Croux het vanaf de rand van het zestienmetergebied, maar Menno Bergsen pakte de inzet. 
In de achttiende minuut kwam MVV Maastricht op voorsprong. Na een voorzet van Jordy Croux schoot Anthony van den Hurk raak. Vlak daarna kon MVV-speler Koen Kostons zomaar doorlopen en moest Menno Bergsen reddend optreden om een grotere achterstand te voorkomen. 
Na iets meer dan een half uur spelen liet Branco van den Boomen zijn klasse zien. Vanaf een meter of 30 pegelde de aanvoerder een vrije trap prachtig binnen. Daarna werden beide ploegen niet meer gevaarlijk voor het doel. Elton Kabangu leek even voor rust nog te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.


Kort na rust stichtte MVV Maastricht het eerste gevaar. Invaller Tuur Houben volleerde een afvallende bal vanaf de rand van het strafschopgebied maar net over het doel van Menno Bergen.
In de fase die daarna kwamen de Blauw-Witten beter in het spel. De ploeg had veelal de bal, maar het team van David Nascimento creëerde geen grote mogelijkheden. Branco van den Boomen besloot het van afstand te proberen, maar ditmaal pakte Luuk Koopmans de inzet. 
Tien minuten voor tijd probeerde Branco van den Boomen opnieuw uit een vrije trap te scoren, maar, in tegenstelling tot de eerste helf, kon hij Luuk Koopmans niet verontrusten. De PSV-huurling kon eenvoudig redding bregen. Anthony van den Hurk kreeg in het laatste deel van de avond nog een kans om zijn tweede van de avond te maken, maar de spits schoot de bal hoog over het Eindhovense doel.
In de slotfase drongen de Blauw-Witten nog aan en kreeg het een aantal hoekschoppen. Gescoord werd er niet, zodat het duel in een 1-1 stand eindigde.


Vrijdag 12 april speelt FC Eindhoven haar eerstvolgende wedstrijd in de strijd om een plaats in de Keuken Kampioen Play-Offs. In het Jan Louwers Stadion ontvangen de Blauw-Witten Roda JC Kerkrade.
Kaarten voor dit duel zijn online te bestellen via http://fc-eindhoven.nl/tickets


MVV Maastricht – FC Eindhoven: 1-1 (1-1) 18. Anthony van den Hurk 32. Branco van den Boomen 1-1. Scheidsrechter: Stan Teuben. Gele kaart: Dimitri Lavalée, Anthony van den Hurk (MVV Maastricht), Samy Bourard (FC Eindhoven). Toeschouwers: 4079.

 

MVV Maastricht: Koopmans; Lavalée, Martina, Ippel, van den Hurk, Croux, Schroijen, Déom (45. Houben), Kostons, Mares, Vermijl (55. Mbuyamba).

FC Eindhoven: Bergsen; Seedorf, Loof, Van der Heyden, Achtenteh; Essikal, Van den Boomen, Bourard (69. Lopes); Daniëls (87. Idzes), Sam, Kabangu (74. Cicilia).

 

Fotografie:Soccrates Images