vrijdag 20 oktober 2017

• Slotoffensief fc eindhoven komt te laat 4 3

Slotoffensief FC Eindhoven komt te laat: 4-3

Voor speelronde acht van de Jupiler League reisde FC Eindhoven af naar Dordrecht om het op te nemen tegen FC Dordrecht. In een duel met veel mogelijkheden voor beide ploegen was FC Dordrecht het meest effectief. Mart Lieder, Dennis Van Vaerenbergh en Hervé Matthys scoorden voor de Blauw-Witten. Het werd 4-3 in het Riwal Hoogwerkers Stadion.

FC Eindhoven begon de wedstrijd met een andere doelman, Thomas Hooyberghs maakte zijn debuut in het betaalde voetbal vanwege het ontbreken van Ruud Swinkels. De ploeg van trainer Gérard de Nooijer kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Uit een voorzet kon Denis Mahmudov niet raak schieten. Enkele minuten later kwam FC Dordrecht wel op een 1-0 voorsprong. Denis Mahmudov werd diep gestuurd en uit zijn voorzet schoot Robert Mutzers raak.

Na iets meer dan een kwartier spelen kreeg Tarik Kada twee mogelijkheden, beide schoten mikte hij naast het doel van FC Dordrecht. Denis Mahmudov testte Thomas Hooyberghs daarna, de Belgische doelman pareerde zijn schot prima. De doelman moest vervolgens opnieuw reddend optreden nadat Jellert Van Landschoot de bal bijna in eigen doel kopte.

Halverwege de eerste helft schoot Branco van den Boomen van grote afstand, Dordrecht-doelman Renze Fij keerde zijn schot. Na een voorzet van Tarik Kada miste Elton Kabangu de kans op 1-1 enkele meters van het doel van de Schapekoppen. Andreias Calcan schoot daarna net over het doel van de Eindhovenaren.

In de slotfase van de eerste helft leek FC Dordrecht op 2-0 te komen, maar scheidsrechter Mulder keurde de goal af. Hij gaf een strafschop aan de ploeg van Gérard de Nooijer nadat Thomas Hooyberghs Andreias Calcan neerhaalde. De strafschop werd benut door Denis Mahmudov.

Fries Deschilder bleef na de pauze in de kleedkamer achter, Kyle De Silva verving hem. FC Eindhoven ging na rust op zoek naar de aansluitingstreffer. Maar het was FC Dordrecht dat op 3-0 kwam. Na een fout van Thomas Horsten keerde Thomas Hooyberghs eerst een schot van Andreias Calcan waarna Jafar Arias de rebound kon binnentikken.

Richting het uur werd Elton Kabangu neergehaald in de zestien van de Dordtenaren. De penalty die daarop volgde werd benut door clubtopscorer Mart Lieder. Een paar minuten later was de marge alweer drie nadat Robert Mutzers uit een counter tekende voor 4-1.

Na een mooie pass van Branco van den Boomen bracht Dennis Van Vaerenbergh Mart Lieder in stelling maar de spits scoorde niet. Uit de tegenaanval schoot Denis Mamhudov op de paal. Een minuut later raakte Branco van den Boomen aan de andere kant de paal. Het begin van een knotsgekke slotfase in het Riwal Hoogwerkers Stadion.

Met nog tien minuten te spelen scoorde Dennis Van Vaerenbergh zijn eerste goal voor de Blauw-Witten door een schot van Kyle De Silva te verlengen, 4-2. In de slotfase werden de ruimtes aan beide kanten groter. Een schot van Dennis Van Vaerenbergh kon daarna makkelijk gepakt worden door Renze Fij. Twee minuten voor tijd kwam FC Eindhoven op 4-3 door een goal van Hervé Matthys. Fij redde in de blessuretijd opnieuw na een schot van Mart Lieder. Een corner van Branco van den Boomen ging daarna net voorbij aan het doel van de Dordtenaren en vervolgens bracht de Dordste doelman opnieuw redding na een uithaal van Branco van den Boomen. De bal wilde er aan het eind van de wedstrijd niet meer in. Eindstand in Dordrecht: 4-3.

Volgende week ontvangt FC Eindhoven FC Volendam in eigen huis. Kaarten zijn te koop via FC-Eindhoven.nl/tickets

FC Dordrecht -  FC Eindhoven 4-3 (2-0): 10. 1-0 Mutzers, 42. 2-0 Mahmudov, 52. 3-0 Arias, 58. 3-1 Lieder, 62. 4-1 Mutzers, 81. 4-2 Van Vaerenbergh, 89. 4-3 Matthys. Scheidsrechter: Christian Mulder. Gele kaart: Erol Alkan (FC Dordrecht), Thomas Horsten, Thomas Hooyberghs, Elton Kabangu, Branco van den Boomen, Jellert Van Landschoot, Tibeau Swinnen (FC Eindhoven) Toeschouwers: 1.159

FC Dordrecht: Fij; Stankov, Amavor, Alkan, Misidjan, Hamer (78. Bakker), Rosenthal, Mahmudov (90. Bliek), Mutzers, Arias (83. Groothusen), Calcan

FC Eindhoven: Hooyberghs; Horsten (73. Van Vaerenbergh), De Wilde, Matthys, Van Landschoot; van den Boomen, Deschilder (45. De Silva), Swinnen; Kada (66. Van de Velde), Lieder, Kabangu