vrijdag 15 december 2017

• Sleegers schiet fc eindhoven in extra tijd naar de drie punten 0 1

Sleegers schiet FC Eindhoven in extra tijd naar de drie punten: 0-1

Door een doelpunt van Joey Sleegers heeft FC Eindhoven de drie punten mee naar Eindhoven genomen. In de extra tijd werd de genadeklap uitgedeeld aan Jong FC Twente. Het team van Jean-Paul de Jong komt na deze 0-1 overwinning in Enschede op 77 punten.

FC Eindhoven begon uitstekend aan de wedstrijd in de Grolsch Veste. Toch was de eerste kans voor het team uit Enschede. Tim Hölscher kreeg de ruimte op links, maar hij schoot de bal voorlangs. Doelman Chiel Kramer, die deze wedstrijd mocht keepen, hoefde niet in te grijpen. De hoogtepunten van de eerste helft kwamen van de voet van Branco van den Boomen. De Veldhovenaar stuurde in eerste instantie met buitenkantvoet Joey Sleegers weg. De linksbuiten kreeg de bal net niet goed mee, waardoor doelman Timo Plattel kon ingrijpen. Enkele minuten later mocht Branco van den Boomen aanleggen voor een vrije trap. Van circa 25 meter schoot hij op de lat. De bal ging er niet in en daarom was de ruststand 0-0.

De eerste kans in de tweede helft was in de 63ste minuut. Het was wederom Joey Sleegers met de actie, het schot eindigde in de handen van Timo Plattel. FC Eindhoven was sterker, de grootste kansen waren voor Jong FC Twente. Tim Hölscher trok naar binnen en schoot maar net voorlangs. Ook Ryo Miyaichi had een behoorlijke kans. Hij zette een sprint in, maar hij trof Chiel Kramer op z’n weg. Voor FC Eindhoven was vooral Joey Sleegers gevaarlijk. In de blessuretijd bezorgde hij de Blauw-Witten de overwinning. Hij kreeg de bal voor z’n voeten en schoot de bal keurig achter doelman Timo Plattel. Daarna waren er nog slechts twee minuten over en FC Eindhoven kwam niet meer in de problemen.

FC Eindhoven speelt vrijdag 8 mei de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie. De Blauw-Witten nemen het op tegen MVV Maastricht. Meer informatie over de kaartverkoop lees je hier.

Jong FC Twente - FC Eindhoven 0-1 (0-0). 90. Joey Sleegers 0-1. Gele kaarten: Lars Bleker (Jong FC Twente) Jens van Son, Sebastiaan de Wilde en Tibeau Swinnen (beiden FC Eindhoven). Scheidsrechter: Richard Martens. Aantal toeschouwers: 117.

Jong FC Twente: Plattel; Bleker, Bijen, Verlaan, Koppers, Koppers, Van der Heyden, Miyaichi, Gutierrez (71. Van der Lely), Oosterwijk, Eghan, Holscher

FC Eindhoven: Kramer; Durwael, N'Toko, Nieveld, de Wilde; Van Son, Deschilder (62. Swinnen), Van den Boomen; Sleegers, Karg (72. Hunte), van Hout (80. dos Santos).

Fotografie: PRO SHOTS / Erik Pasman