vrijdag 26 oktober 2018

• Seizoen eindigt met een gelijkspel 1 1

Seizoen eindigt met een gelijkspel: 1-1

Gesteund door 125 uitsupporters reisde de ploeg van David Nascimento af naar Oss. De wedstrijd die eigenlijk nergens meer om ging eindigde in een 1-1 gelijkspel. De thuisploeg kwam na een uur spelen op voorsprong. Joël Thomas was verantwoordelijk voor het doelpunt van FC Eindhoven.

De thuisploeg kreeg na vijf minuten de eerste kans van de wedstrijd. Huseyin Dogan dook op voor het doel van de Blauw-Witten. Hij kreeg de bal net voor de goal op een presenteerblaadje aangeboden. Hij schoot niet tussen de palen maar net voorlangs het doel van Thomas Hooyberghs. Een paar minuten later was het Fatih Kamaci die vanuit de kluts de bal voor zijn voeten kreeg. Hij wist wel tussen de palen te mikken, ditmaal was het Hooyberghs die ervoor zorgde dat er niet gescoord werd.
Het duurde daarna tot de 23e minuut voordat er weer een kans genoteerd kon worden. Koen van der Biezen kreeg na een foutje in de defensie van de Blauw-Witten een mogelijkheid. Ook hij kreeg zijn inzet niet tussen de palen. FC Eindhoven was eigenlijk nog nauwelijks in de buurt gekomen van Xavier Mous. FC Oss bleef de gevaarlijkste ploeg, een paar minuten later kopte wederom Koen van der Biezen net naast het doel.
Na een halfuur spelen schoot Tibo Van de Velde namens de Blauw-Witten op het doel van FC Oss, Xavier Mous kon de bal makkelijk oppakken. Een minuut later kreeg Elton Kabangu een grote kans. Net binnen de zestien nam hij het Ossche doel onder vuur. Wederom stond de doelman paraat om zijn doel schoon te houden. Na de kleine Eindhovense storm kreeg FC Oss aan de andere kant weer een goede kans. Huseyin Dogan zag zijn inzet worden gekeerd door Thomas Hooyberghs.
Iets minder dan tien minuten voor het rustsignaal kreeg FC Eindhoven een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Sebastiaan De Wilde werkte via een acrobatisch hakballetje de bal richting doel, maar zonder succes. Daarna werd FC Oss weer gevaarlijk. Fatih Kamaci met een snoeihard schot en Thomas Hooyberghs met een katachtige redding. Daarna besloot scheidsrechter Christian Mulder te fluiten voor de rust.

De eerste mogelijkheid na rust kwam na 52 minuten spelen op naam van Tibo Van de Velde. Na een rush langs de zijlijn schoot hij op het doel. Via een Ossche verdediger ging de bal over het doel.
In de 59e minuut kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Dennis Janssen gaf een goede voorzet waar Dean van der Sluys een meter voor de goal van had moeten profiteren. Hij wist de bal echter niet op doel te krijgen. Na zijn misser viel de bal voor de voeten van Fatih Kamaci. Hij wist er wel voor te zorgen dat de Osschenaren de leiding zouden nemen.
Met nog 20 minuten op de klok kreeg FC Oss weer een kans. Huseyin Dogan stichtte opnieuw gevaar. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij rakelings langs het doel van Thomas Hooyberghs. Enkele minuten later kopte Doriano Kortstam een schot van Istvan Bakx van de doellijn. In de rebound schoot Richard van der Venne over.
Tien minuten voor tijd kwamen de Blauw-Witten op gelijke hoogte via Joël Thomas. Na een hoekschop van Branco van den Boomen wist hij de bal achter keeper Xavier Mous te knikken: 1-1.
In de slotfase mocht Jay Idzes nog zijn debuut maken in het eerste van FC Eindhoven. Eerder op de dag speelde hij nog met onder-19 een belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap. De beloften wonnen met 2-1, het eerste bleef steken op een gelijkspel. Er werd niet meer gescoord in het Frans Heesenstadion, eindstand: 1-1.

FC Oss – FC Eindhoven 1-1 (0-0) 59. Fatih Kamaci 0-1 82. Joël Thomas 1-1. Scheidsrechter: Christian Mulder Toeschouwers: 2560.

FC Oss: Mous, Janssen, Pique, Stuy van den Herik, Fleuren, Kaak, Bakx (87. Oratmangoen), Kamaci, Dogan (70. Van de Venne), Van de Biezen.
FC Eindhoven: Hooyberghs; Kortstam, Loof, De Wilde, Van Landschoot; Horsten (70, Kada), Matthys (88. Idzes), Van den Boomen; Van de Velde, Van Vaerenbergh (62. Thomas), Kabangu.