zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Samy bourard schiet fc eindhoven naar winst 1 3

Samy Bourard schiet FC Eindhoven naar winst: 1-3

FC Eindhoven won vrijdagavond op Sportcomplex Zoudenbalch met 1-3 van Jong FC Utrecht. Samy Bourard was met twee doelpunten de gevierde man. Branco van den Boomen maakte het andere doelpunt voor de Blauw-Witten.


Menno Bergsen maakte zijn officiële debuut bij FC Eindhoven, als vervanger van de geblesseerde Ruud Swinkels. De doelman greep na veertien minuten al op fenomenale wijze in en haalde een kopbal uit de hoek. Aan de andere kant was spits Elisha Sam vlakbij de openingstreffer. Ook doelman Thijmen Nijhuis van de thuisploeg kwam voor het eerst in actie. 
In de 21ste minuut kwam FC Eindhoven op voorsprong in Utrecht. Samy Bourard nam de bal een aantal meter buiten het strafschopgebied aan en schoot verwoestend binnen: 0-1. Na de openingstreffer leken de Blauw-Witten gemakkelijker te gaan voetballen, maar de eerstvolgende kans was toch voor de roodwitten. Ryan El Azrak kreeg een, bijna niet te missen, kans en schoot naast het doel. 
Elisha Sam werd een aantal keer in goede positie gelanceerd, maar verwerkte de kansen niet tot een doelpunt. Dragos Albu maakte de aan de andere kant de gelijkmaker die niet geheel onverdiend te noemen was: 1-1. Verdedigend liet FC Eindhoven in de eerste helft niet altijd een stabiele indruk achter. De ploeg van Nascimento ging wel met een voorsprong de rust in. Een voorzet vanaf de linkerkant werd geblokkeerd door een hand en scheidsrechter Marc Nagtegaal wees resoluut naar de stip. Aanvoerder Branco van den Boomen schoot overtuigend zijn achtste van het seizoen binnen: 1-2. 


Jong FC Utrecht kreeg na de thee versterking van Nick Venema. FC Eindhoven leek in de tweede helft meer controle te hebben, maar was vaak slordig in de eindpass. Tot de 60ste minuut, want een prachtige voorzet van Rochdi Achenteh werd afgemaakt door de Belgische middenvelder Samy Bourard, die zijn tweede van de avond binnenschoot: 1-3.
FC Eindhoven gaf in de tweede helft weinig meer weg en de organisatie stond duidelijk beter dan in de eerste driekwartier. De Blauw-Witte formatie kreeg voldoende ruimte om nog meer aanvallen op te zetten en de voorsprong uit te breiden, maar het bleef steken op drie doelpunten aan Eindhovense zijde. De ploeg kon met een tevreden gevoel terug de bus in richting Eindhoven, want het doet weer volop mee om de plaatsen die recht geven op de Keuken Kampioen Play-Offs. 

Volgende week vrijdag speelt FC Eindhoven de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. Kaarten voor dit duel zijn online te bestellen via fc-eindhoven.nl/tickets


Jong FC Utrecht - FC Eindhoven 1-3 (1-2) 21. Samy Bourard 0-1, 41. Dragos Albu 1-1, 45. Branco van den Boomen 1-2 (strafschop), 60. Samy Bourard 1-3. Scheidsrechter: Marc Nagtegaal. Gele kaart: Rochdi Achenteh (FC Eindhoven).


Jong FC Utrecht: Nijhuis; Pabai, Hoogenhout, Pattynama, Brinkman (70. Akrum), Van Rooijen (46. Venema), El Azrak (70. Mallahi), Arweiler, Albu, Lebon, Mamengi.
FC Eindhoven: Bergsen; Idzes, Loof, Van der Heyden, Achenteh; Essikal, Van den Boomen, Bourard; Daniels (70. Klooster), Sam (81. Cicilia), Kabangu (86. Lopes).

 

Fotografie: Soccrates Images