zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Samy bourard lgeloven in teamspiritr

Samy Bourard: “Geloven in teamspirit”

FC Eindhoven heeft, net als andere ploegen in de Keuken Kampioen Divisie, een druk programma achter de rug. Nu is het de taak om het hoofd erbij te houden en de ongeslagen reeks vast te houden. Trainer David Nascimento sprak dit seizoen al zesentwintig keer zijn vertrouwen uit aan Samy Bourard, door hem in de basis het veld op te sturen. We blikken samen met de middenvelder terug op de wedstrijd tegen MVV Maastricht en kijken vooruit naar het duel met Roda JC Kerkrade.


Het duel dat afgelopen vrijdag werd afgewerkt in Limburg mocht niet verloren worden, vertelde Samy Bourard. “We hebben een goed resultaat weten te leveren afgelopen maandagavond tegen MVV Maastricht. Het was belangrijk om daar niet te verliezen en wat afstand te houden. Ik denk dat we dat prima hebben gedaan en niet veel kansen hebben weggegeven.”


Het duel tegen Roda JC Kerkrade is belangrijk als het gaat om het behalen van de Keuken Kampioen Play-Offs, zo liet de 22-jarige middenvelder weten. “Het is van belang om dit duel winnend af te sluiten. We moeten ons defensieve werk goed zien op te pakken. Net als andere wedstrijden ook druk vooruit durven geven en geloven in teamspirit.”
Maar er is meer waar de focus op gelegd moet worden. “Als we gewoon ons spel spelen zoals we al eerder hebben laten zien dit seizoen, dan liggen er kansen. Het is zaak om iedereen fit te houden, want we hebben geen grote groep. De trainer en staf weten wat ze moeten doen in deze fase van de competitie”, vervolgde de Belg.


Als we wat dieper ingaan op de selectie van de zogenoemde ‘Koempels’, zien we dat zij, met Mario Engels, de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie binnen de selectie hebben. De Duitse aanvaller is er vrijdag niet bij. Hij ontving afgelopen vrijdag zijn vijfde gele kaart van het seizoen en mist het duel met FC Eindhoven door een schorsing. “Zij hebben een goede spits van voren en scoort veel, daar omheen spelen een paar goede individuele spelers wat zorgt voor gevaar.”
Toch blijft de middenvelder kritisch naar de slotfase van het seizoen. “We willen allemaal Play-Off voetbal halen. Alle spelers uit onze selectie hebben bepaalde ambities en willen daarom ook iedere wedstrijd winnen. We weten wat we willen, daar voetballen we ook naar.”
De afgelopen weken heeft dit voor mooie momenten gezorgd op het veld. “De sfeer in de groep is prima. Iedereen kan goed met elkaar opschieten en ik denk dat er nooit een probleem is ontstaan binnen de ploeg”, liet de rechtsbenige voetballer weten.


Met enthousiasme laat Samy Bourard weten dat hij vertrouwen heeft in de groep. “De thuiswedstrijd tegen TOP Oss is een mooi voorbeeld. We hebben door dat duel vertrouwen opgedaan. We speelden als een ploeg en wonnen de wedstrijd uiteindelijk. Als je alle thuiswedstrijden van 2019 ziet hebben we met veel inzet gespeeld en karakter getoond aan de tegenpartij. Het gaat iedere keer beter en beter, dat zien de supporters ook.”

 

Kaarten voor de wedstrijd FC Eindhoven - Roda JC Kerkrade zijn online verkrijgbaar via fc-eindhoven.nl/tickets.