vrijdag 05 mei 2017

• Rowell schiet fc eindhoven naar gelijkspel 2 2

Rowell schiet FC Eindhoven naar gelijkspel: 2-2

FC Eindhoven heeft het oefenduel tegen Lierse SK met 2-2 gelijkgespeeld. De Blauw-Witten keken binnen 10 minuten tegen een 2-0 achterstand aan, Jonathan Rowell schoot vervolgens in de tweede helft tweemaal raak.

De Blauw-Witten hadden het in de beginfase zeer lastig met het sterke Lierse SK. De Belgen kwamen sterk uit de startblokken. Amr Barakat opende de score. Een ongelukkig eigen doelpunt van Thomas Horsten zorgde voor een 2-0 achterstand. Vervolgens pakte FC Eindhoven de draad weer op. Onder meer Anthony van den Hurk was voor rust nog dichtbij een treffer, maar kon niet voor de aansluitingstreffer zorgen.

Na rust werd er veel gewisseld bij FC Eindhoven. Sebastiaan de Wilde leek te scoren, een verdediger blokte de bal echter op de doellijn. Aan de andere kant voorkwam Ruud Swinkels een ruimere voorsprong voor Lierse SK. Uiteindelijk kwam de gewisselde Jonathan Rowell opnieuw in het veld. Persoonlijk zorgde hij ervoor dat FC Eindhoven niet verloor in Herenthout. Met een volley scoorde de Engelse middenvelder de aansluitingstreffer. Vervolgens schoot hij in de laatste minuut van de wedstrijd FC Eindhoven met een prachtig afstandschot naar 2-2.

Direct na de daaropvolgende aftrap floot de scheidsrechter voor het laatst tijdens de 'galamatch' van het honderdjarige KFC Herenthout. Dinsdag is het volgende oefenduel: PSV - FC Eindhoven om 19.00 uur, aan de Frederiklaan.

Lierse SK - FC Eindhoven 2-2 (2-0).

1-0 Barakat, 2-0 Horsten (eigen doelpunt), 2-1 Rowell, 2-2 Rowell.
Opstelling FC Eindhoven (eerste helft): Swinkels; Loof, Horsten, Rossen, Gunst; Deschilder, Rowell; Vandeputte, Uiterloo, Van den Hurk, Mert.
Opstelling FC Eindhoven (tweede helft): Swinkels; De Wilde, Sprockel, Vd Buijs, Gunst; Swinnen, Deschilder (Rowell); Bousbiba, Nebihi, Lieder, De Silva.