vrijdag 20 oktober 2017

• Roald van hout zorgt voor ommekeer 4 1

Roald van Hout zorgt voor ommekeer: 4-1

FC Eindhoven heeft ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. Na een achterstand boog Roald van Hout de wedstrijd om met twee doelpunten. Anthony van den Hurk en Chiró N’Toko breidden de voorsprong uit tot 4-1.

In de zeventiende minuut was het al raak. MVV Maastricht kwam voor het eerst voor het doel van FC Eindhoven, maar kwam toch op voorsprong. Een voorzet van de rechterkant ging iedereen voorbij en werd bij de tweede paal ingeschoten door Luca Polizzi. Ruud Swinkels kon net niet genoeg kracht erachter krijgen. FC Eindhoven had het niet eenvoudig met de Limburgers. Er waren in de openingsfase weinig spectaculaire momenten in het Jan Louwers Stadion. Totdat de laatste tien minuten van de eerste helft aanbraken. Jari Vandeputte opende met een goede pass op Roald van Hout. De rechtsbuiten kreeg de ruimte om te schieten en dat deed hij met verve. Van Hout knalde met een geweldig schot de Blauw-Witten naar de gelijke stand. En die stand stond maar even op het scorebord..
In de 38ste minuut werd Maxime Gunst onderuitgehaald en Roald van Hout ging vol vertrouwen achter de vrije trap staan. Als Roald van Hout het doelnet vindt in een wedstrijd, scoort hij meestal twee keer. En dat gebeurde weer. Vorig jaar gebeurde dat bij Emmen-thuis en Volendam-uit, nu bij MVV-thuis. Een vrije trap van ongeveer 25 meter werd de bovenhoek ingeschoten. Een opluchting na een lastige eerste helft. Met dat positivisme werd de eerste helft ook geëindigd, want de 3-1 viel al twee minuten later. Een voorzet van Jari Vandeputte bleef hangen in de zestien en Anthony van den Hurk stond als een echte spits op de juiste plek.

In het begin van de tweede helft was MVV Maastricht de gevaarlijkste ploeg, zonder dat het honderd procent kansen kon creëren. FC Eindhoven kon loeren op de kansen die nog zouden komen. En daar ging FC Eindhoven maal effectief mee om. Een vrije trap werd ingeschoten door de vrijstaande Chiró N’Toko. De aanvoerder zorgde voor de 4-1 en de enige Belgische treffer van de avond. De wedstrijd was daarmee na 66 minuten al gespeeld. FC Eindhoven kon iets vrijer voetballen en kreeg iets meer initatief. De kansen bleven daarna uit en het duel eindigde in 4-1.

Ron Elsen: "FC Eindhoven is een moeilijke tegenstander, dat wisten we. Drie seizoenen geleden dat we hier resultaat hebben gehaald. Eerste helft dachten we goed te spelen, we speelden ons eigen spel en zijn onder de druk van FC Eindhoven uitgekomen. In 10 minuten tijd vallen dan drie doelpunten. Dan worden we in de tweede helft nog wel dreigend, maar dan valt ook nog de 4-1. En dat zijn teveel tegendoelpunten."

Mitchell van der Gaag: "Deze keer zitten we aan de goede kant. In de eerste helft had MVV de controle. In het begin hadden we daar geen antwoord op. Na de 0-1 weet je dat het moeilijk wordt. Horsten erin gezet, dat was een tactische zet. Met drie doelpunten in korte tijd kantelt de wedstrijd daarna natuurlijk volledig om. Vorige week speelden we bij Sparta een goede eerste helft, maar behaalden we geen resultaat. Nu wel een goed resultaat en daarmee hebben we het blok van vijf wedstrijden goed afgesloten."

FC Eindhoven - MVV Maastricht 4-1 (3-1) 17. Luca Polizzi 0-1, 35. Roald van Hout 1-1, 38. Roald van Hout 2-1, 39. Anthony van den Hurk 3-1, 66. Chiró N'Toko 4-1. Scheidsrechter: Laurens Gerrets. Gele kaart: Anthony van den Hurk, Jari Vandeputte (beiden FC Eindhoven), Stef Peeters, Hawbir Moustafa, Luca Polizzi (allen MVV Maastricht). Aantal toeschouwers: 2631.

FC Eindhoven: Swinkels; De Wilde, N'Toko, Massop, Gunst; Van Imschoot (30. Horsten), Deschilder, Swinnen; Van Hout (73. Mandiangu), Van den Hurk (67. Caenepeel), Vandeputte.
MVV Maastricht: Coppens; Moustafa (86. Shermar Martina), Pereira, Knops (83. Shermaine Martina), Labylle;  Nys, Peeters, Ippel; Polizzi, Rajcomar (60. Palacios), Croux.

Fotografie: John Claessens, Fotopersbureau John Claessens