maandag 29 januari 2018

• Respect het thema tijdens gastles in eindhoven

Respect het thema tijdens gastles in Eindhoven

Op vrijdag 15 december speelt FC Eindhoven thuis tegen Go Ahead Eagles. Rondom deze wedstrijd vragen we aandacht voor het thema ‘veteraan’. Lokale veteranen worden geëerd voor hun inzet voor vrede, vrijheid en veiligheid. Een collectief initiatief vanuit de Jupiler League. Voorafgaand hieraan verzorgde de club in samenwerking met een veteraan uit de regio een gastles met als verbindend thema ‘respect’.

In het kader van ‘Veteraan in de klas’ ging FC Eindhoven samen met veteraan Jo Kremer naar het Huygens Lyceum in Eindhoven om daar een gastles te geven aan twee brugklassen. Hierin gaf Jo een presentatie over zijn uitzending naar Angola. Aan de hand van zelfgemaakte foto’s en anekdotes gaf hij de kinderen in een klein uurtje een kijkje in het leven van een militair tijdens een missie. Ook nam hij de kinderen in zijn verhaal mee in situaties en dilemma’s waar men in die gebieden regelmatig mee te maken krijgen.

Alle veteranen uit de regio zijn uitgenodigd voor de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar.