vrijdag 05 mei 2017

• Puntendeling tegen mvv maastricht 1 1

Puntendeling tegen MVV Maastricht: 1-1

Na een interlandweek hervatte FC Eindhoven de competitie thuis tegen MVV Maastricht. Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd in de tweede helft gemaakt door Kyle de Silva. Joeri Schroijen scoorde namens MVV Maastricht de tegentreffer.

FC Eindhoven kende ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Almere City een drietal wijzigingen in het basiselftal. Sebastiaan de Wilde, Augustine Loof en Rafael Uiterloo begonnen op de bank. Voor hen in de plaats speelden Tibeau Swinnen, Thomas Horsten en de nieuwe aanwinst Rai Vloet. Bij MVV werd de naar Willem II vertrokken Jordy Croux vervangen door de nieuwe aanwinst Luis Pedro.

In het eerste kwartier werden er aan beide kanten mogelijkheden gecreëerd, maar tot grote kansen leidde dit niet. Na 17 minuten kreeg FC Eindhoven de uitgelezen kans om de score te openen.  Kyle de Silva stond, na goed doorzetten, oog in oog met doelman Bo Geens. Hij kreeg de bal echter niet tussen de palen. Uit de corner die daarop volgde, kopte Mart Lieder maar net naast.

Verder werden er in de eerste helft weinig grote kansen meer gecreëerd. Daarom greep Ricardo Moniz in de rust in met een dubbele wissel. Rafael Uiterloo verving Mart Lieder en Jinty Caenepeel verving Daoud Bousbiba. De Belg maakte daarmee zijn eerste minuten van het seizoen.

MVV kreeg direct na rust een grote kans via Luis Pedro. Daarna was het Caenepeel die aan de andere kant één op één met de keeper over schoot. In de 52e minuut was het wel raak voor de Blauw-Witten. Rai Vloet legde de bal terug op Kyle de Silva die met een droog schot keeper Geens verschalkte.

Na de openingstreffer golfde het spel op en neer, met kansen aan beide kanten. In de 61e minuut was Rai Vloet dicht bij de 2-0, maar zijn snoeiharde afstandsschot spatte uiteen op de lat. Een minuut later was het Luis Pedro met een goede kans. Zijn poging belandde via de vingertoppen van Ruud Swinkels op de paal.

In de 69e minuut waren het opnieuw de vingertoppen van Swinkels die een doelpunt voorkwamen. In de 74e minuut was het dan toch raak voor de Maastrichtenaren. Na een goede aanval over de rechterkant kon Joeri Schroijen voor open doel de 1-1 binnentikken.

Het was MVV dat daarna de beste kansen kreeg op een tweede treffer via Verheydt en Pedro, maar er werd niet meer gescoord. FC Eindhoven en MVV, die beiden een helft het betere van het spel hadden, deelden dus de punten: 1-1

FC Eindhoven – MVV Maastricht 1-1  (0-0)  52. Kyle de Silva 1-0 74.Joeri Schroijen 1-1.Scheidsrechter: Edwin van de Graaf. Gele kaarten: Mart Lieder, Rafael Uiterloo, Ivo Rossen (FC Eindhoven), Thomas Verheydt, Ricardo Ippel (MVV Maastricht).  Aantal toeschouwers: 1.865

FC Eindhoven: Swinkels; Rossen, Van den Buijs, Sprockel, Horsten; Swinnen, Deschilder; De Silva(85. Van de Velde), Lieder (46. Uiterloo), Vloet en Bousbiba (46. Caenepeel).

MVV Maastricht: Geens, Kuipers, Ciranni, Pereira, Schroijen(85. Martina), Ippel, Nys, Guvenç (67. Gijzen), Loshaj(67. Moustafa), Pedro en Verheydt.

Fotografie: John Claessens, Fotopersbureau John Claessens en Mark van Schijndel