Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Psvfc eindhoven wint eenvoudig van ado den haag

PSV/FC Eindhoven wint eenvoudig van ADO Den Haag

Na twee competitie overwinningen op rij mocht de ploeg van Vuckovic het vrijdagavond opnemen tegen het hoger geplaatste ADO Den Haag. Het team kende echter weinig problemen met de club uit de Hofstad en wint met 2-0 dankzij doelpunten van Pfeiffer en Bouharat.


Tot ver in de eerste helft kent de wedstrijd nauwelijks hoogtepunten, ondanks de goede inzet van beide teams. Melissa Evers is na een half uur spelen het dichts bij een openingstreffer, maar haar bekeken lobbal werd door keepster Vreugdehil tegen de lat gestompt en voorkwam daarmee een Eindhovens doelpunt. Lisanne Vermeulen kreeg in de 36e minuut eveneens een grote mogelijkheid maar haar inzet belandde in het zijnet. In de 41e minuut schiet centrale verdedigster Nadja Pfeiffer PSV/FC Eindhoven echter naar een 1-0 voorsprong toen zij uit een afgeslagen corner hard en gericht in de lange hoek schoot. ADO Den Haag stelde teleur en liet geen enkel gevaarlijk schot noteren. De ploegen gaan rusten met een 1-0 voorsprong. 

 

PSV/FC Eindhoven gaat in de tweede helft vurig van start en drukt ADO Den Haag terug naar eigen helft. Den Haag loopt lange tijd achteruit en moet toezien hoe Ibtissam Bouharat er in de 68e minuut 2-0 van maakt. De bal bleef na een corner hangen in de zestien en werd een prooi voor de Belgische middenveldster die eenvoudig binnentikte. ADO blijkt niet bij machte om het de organisatie van PSV/FC Eindhoven met een sterk keepende Angela Christ lastig te maken. In de slotfase maken Mauri van de Wetering, Laura Strik en Sylke Calleeuw nog speeltijd. PSV/FC Eindhoven trekt de wedstrijd zonder problemen naar zich toe en wint met 2-0. Door de drie punten in eigen huis stijgt het vrouwenteam naar de vijfde plek van de ranglijst.  

 

Opstelling PSV/FC Eindhoven
Angela Christ, Melissa Evers, Corine Peels (74. Laura Strik), Vera Egelmeers, Nadja Pfeiffer, Maran van Erp, Daniëlle van de Donk, Myrthe Moorrees, Jeslynn Kuijpers (84. Mauri van de Wetering), Ibtissam Bouharat, Lisanne Vermeulen (90. Sylke Calleeuw)