vrijdag 31 maart 2017

• Psvfc eindhoven en ajax delen de punten

PSV/FC Eindhoven en Ajax delen de punten

Een volgestroomde Herdgang is getrakteerd op een spannende wedstrijd waarin de punten werden gedeeld. PSV/FC Eindhoven knokte zich knap naar een gelijkspel (2-2) tegen een beter spelend Ajax en kan terugkijken op een prima resultaat.

PSV/FC Eindhoven mocht na het rustsignaal niet klagen dat de stand slecht 0-1 was in het voordeel van Ajax. Zonder zelf echt aan voetballen toe te komen lag het initiatief lange tijd bij de Amsterdammers. Een furieuze start in de tweede helft bracht ommekeer waarna de Lighttown Ladies zowaar mochten hopen op een stunt.

Al vroeg in de eerste helft kreeg Ajax een tegenvaller te verwerken nadat Merel van Dongen in de 2e minuut op de grond bleef liggen na een botsing met Jeslynn Kuijpers en gewisseld werd voor Daphne Koster. Ajax begon voortvarend en kreeg binnen zes minuten twee goede mogelijkheden via Ashley Bakker en Chantal de Ridder. Uit een van de spaarzame momenten dat PSV/FC Eindhoven gevaarlijk werd in de eerste helft was Myrthe Moorrees in de 11e minuut nog het dichtste bij toen haar vrije trap in het zijnet belandde. Aan de andere kant poeierde Desiree van Lunteren een vrije trap van ruim 30 meter rakelings over, maar was zij in de 41e minuut toch trefzeker toen zij in de kluts de bal voor haar voeten kreeg en keepster Angela Christ wist te verschalken. Ibtissam Bouharat liet zichzelf in de 38e minuut wisselen met een liesblessure en maakte plaats voor Vera Egelmeers. Ondanks het overwicht van Ajax bleef de schade enigszins beperkt en stond het bij rust 0-1 voor Ajax.

PSV/FC Eindhoven startte furieus aan de tweede helft en wist de wedstrijd volledig in haar voordeel te kantelen. Na 52 minuten spelen stond het 2-1 voor PSV/FC Eindhoven. Daniëlle van de Donk schoot knap raak in de 47e minuut en Nadja Pfeiffer wist een voorzet van Nadia Coolen knap langs keepster Du Ruy te krijgen. PSV/FC Eindhoven rook bloed, maar Ajax liet zien over veel kwaliteit te beschikken. Een gekruld schot in de lange hoek van Marlous Pieete in de 68e minuut betekende de 2-2. In een spannende slotfase waarin Sabine Becx nog in het veld kwam voor Lisanne Vermeulen loerden beide ploegen nog op de counter. Scheidsrechter Shukrula, die overigens geen enkele keer een kaart hoefde te tonen, floot voor het eindsignaal waarna de spannende wedstrijd in 2-2 eindigde. PSV/FC Eindhoven speelde niet groots, maar kan terugkijken op een prima resultaat tegen een sterke tegenstander.

PSV/FC Eindhoven: Angela Christ, Corine Peels, Nadja Pfeiffer, Maran van Erp, Melissa Evers, Myrthe Moorrees, Ibtissam Bouharat (38. Vera Egelmeers), Daniëlle van de Donk, Jeslynn Kuijpers (46. Laura Strik), Nadia Coolen, Lisanne Vermeulen (81. Sabine Becx).