vrijdag 26 oktober 2018

• Prachtige vrije trap deschilder levert een punt op

Prachtige vrije trap Deschilder levert een punt op

FC Eindhoven ging vrijdagavond op bezoek bij de nummer twee van de Jupiler League, Fortuna Sittard. Het werd 2-2 in het Fortuna Sittard Stadion. Mart Lieder bracht na rust de stand op 1-1, door een penalty binnen te schieten. De eindstand werd door Fries Deschilder op het scorebord gezet, de Belg begon op de bank maar schoot prachtig raak uit een vrije trap.

Wilfred van Leeuwen liet dezelfde elf namen starten als vorige week tegen FC Volendam. FC Eindhoven liet zich al vroeg in de wedstrijd zien. Elton Kabangu stuurde Jellert Van Landschoot weg, maar hij schoot naast. Fortuna Sittard aanvoerder Perr Schuurs kreeg vervolgens een vrije schietkans, maar Ruud Swinkels hield zijn doel schoon. Aan de andere kant werd Elton Kabangu gevaarlijk, hij stuitte op doelman Miquel Santos van Fortuna Sittard.
Enkele minuten later kreeg FC Eindhoven een vrije trap op een mooie plek, Branco van den Boomen schoot in de handen van de Portugese doelman. Fortuna Sittard werd vervolgens gevaarlijk, Finn Stokkers miste de bal na een voorzet van Djibril Dianessy. Daarna probeerde Andre Vidigal het met een lob, zijn inzet kon gepakt worden door Ruud Swinkels.
In de slotfase van de eerste helft schoot Mart Lieder in het zijnet na een mooie steekpass van Jellert Van Landschoot. Enkele minuten voor rust kwam Fortuna Sittard tegen de verhoudingen in op een 1-0 voorsprong. Finn Stokkers had een goede voorzet in huis en Djibril Dianessy kon raak schieten.

Na rust kwam FC Eindhoven moeilijker aan voetballen toe dan in de eerste helft, maar verdiende het wel een penalty. Bij een vrije trap werd een Blauw-Witter naar beneden getrokkenn en scheidsrechter Stan Teuben wees onverbiddelijk naar de stip. Clubtopscorer Mart Lieder benutte de strafschop feilloos.
Een minuut later kon Fortuna Sittard alweer op voorsprong komen maar Stefan Askovski schoot naast. Vervolgens kwam Finn Stokkers oog-in-oog met Ruud Swinkels, maar de Eindhovense doelman redde knap. FC Eindhoven kon daarna op een voorsprong komen uit een counter. Via Tibo van de Velde en invaller Fries Deschilder kon Mart Lieder de bal net niet intikken.
Met bijna 70 minuten op de klok kwam Fortuna Sittard weer op voorsprong. Ruud Swinkels kon een schot van Finn Stokkers nog keren, maar de rebound van Stefan Askovski was hem te machtig.
FC Eindhoven ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Tibo van de Velde probeerde het, onder andere, met een omhaal en Tibeau Swinnen met een afstandsschot, maar zonder resultaat.
In de 80ste minuut kwam FC Eindhoven wel op 2-2. Fries Deschilder schoot een vrije trap op ongeveer twintig meter van het doel prachtig binnen. Vervolgens werd Fortuna Sittard weer gevaarlijk, Kyle De Silva werkte onbedoeld de bal naast zijn eigen goal. Aan de andere kant viel een van richting veranderd schot van Mart Lieder bijna binnen maar Miquel Santos bracht redding. Het was knokken in de laatste minuten maar FC Eindhoven nam verdiend een punt mee naar Eindhoven.

Volgende week ontvangt FC Eindhoven Jong Ajax in het Jan Louwers Stadion. Tickets zijn te koop via fc-eindhoven.nl/tickets

Fortuna Sittard – FC Eindhoven 2-2 (1-0) 43. Djibril Dianessy, 57. Mart Lieder, 70. Stefan Askovski, 81. Fries Deschilder. Scheidsrechter: Stan Teuben. Gele kaart: Wessel Dammers, Perr Schuurs (Fortuna Sittard), Kyle De Silva (FC Eindhoven). Toeschouwers: 5266.

Fortuna Sittard: Santos; Braun, Essers (32. Askovski), Dammers, Ospitalieri; Schuurs, Saddiki, Smeets; Vidigal,  Stokkers, Dianessy
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten (78. Van Vaerenbergh), De Wilde, Matthys, De Silva; van den Boomen, Swinnen, Van Landschoot; Kada (46. Van de Velde), Lieder, Kabangu (65. Deschilder)

Fotografie: Johan Manders