vrijdag 14 december 2018

• Overwinning maakt feest compleet 2 1

Overwinning maakt feest compleet: 2-1!

Vrijdagavond speelde FC Eindhoven de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe jaar, FC Emmen werd met 2-1 verslagen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd het nieuwe supportershome, Café 1909, officieel geopend en werd bekend dat Marco Faber de nieuwe Algemeen Directeur is. Een mooie dag voor alle Blauw-Witten.

Abdelmalek El Hasnaoui maakte zijn debuut in de basis bij FC Eindhoven. Mart Lieder loste het eerste schot van 2018, maar doelman Dennis Telgenkamp bracht redding. Vervolgens verdedigde FC Emmen slecht uit en schoot Elton Kabangu FC Eindhoven na drie minuten al op voorsprong. FC Eindhoven werd in de fase hierna naar achteren gedrukt, maar de ploeg van Wilfred van Leeuwen gaf geen grote kansen weg.
FC Eindhoven kwam er na een snel genomen vrije trap uit, eindpunt Mart Lieder schoot hard over. Debutant Abdelmalek El Hasnaoui probeerde het even later met een kap beweging waarna hij in de handen van Dennis Telgenkamp schoot.
Glenn Bijl vergat FC Emmen daarna op gelijke hoogte te zetten. Hij wist een voorzet van Gersom Klok naast het doel van Ruud Swinkels te werken. Na bijna een half uur spelen zette Branco van den Boomen FC Eindhoven op een 2-0 voorsprong. Maxime Gunst legde de bal af waarna de aanvoerder prachtig raak krulde.
In de slotfase van de eerste helft kwam FC Eindhoven bijna op een grotere voorsprong. Elton Kabangu glipte langs de verdediging van FC Emmen maar zag zijn voorzet net op tijd weggewerkt worden. Daarna werden de Blauw-Witten weer gevaarlijk na een prachtige combinatie met Mart Lieder, Elton Kabangu en Abdelmalek El Hasnaoui die de bal in de handen van de doelman schoot. Het slotakkoord van de eerste helft kwam van FC Emmen, Youri Loen schoot voorlangs het Eindhovense doel.

Kort na rust moest Ruud Swinkels in actie komen na een schot van Glenn Bijl van dichtbij. De Eindhovense doelman hield zijn doel vooralsnog schoon. Aan de andere kant testte Mart Lieder de doelman van FC Emmen na een mooie individuele actie, maar ook de doelman aan de andere kant, Dennis Telgenkamp, redde prima. Anco Jansen probeerde het vervolgens namens FC Emmen van afstand maar zijn schot ging naast.
Even later werd Elton Kabangu ternauwernood verdedigd na een voorzet van Jellert Van Landschoot. Mario Bilate kreeg vervolgens een flinke mogelijkheid voor FC Emmen, maar Ruud Swinkels redde met een katachtige reactie.
Een schot van Mart Lieder werd daarna geblokt na een balletje van Elton Kabangu. Rodney Klooster mocht tien minuten voor tijd zijn debuut maken voor de Blauw-Witten, hij verving Jellert Van Landschoot. Kort na de wissel bracht Dennis Telgenkamp redding na een schot van Elton Kabangu.
In de slotfase van de wedstrijd ging een van richting veranderd schot net over het doel van Ruud Swinkels. Daarna werd het wel 2-1 door invaller Omran Haydari, nadat Doriano Kortstam de bal miste. FC Eindhoven moest in de blessuretijd achteruit maar bleef wel overeind, het werd 2-1 in het Jan Louwers Stadion.

Volgende week speelt FC Eindhoven uit tegen SC Telstar. Op 2 februari spelen de Blauw-Witten de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Tickets zijn verkrijgbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets.

FC Eindhoven – FC Emmen 2-1 (2-0) 3. Elton Kabangu, 26. Branco van den Boomen, 87. Haydari. Scheidsrechter: E. Blank. Gele kaart: Abdelmalek El Hasnaoui, Augustine Loof (FC Eindhoven), Anco Jansen, Youri Loen, Cas Peters (FC Emmen). Toeschouwers: 2216.

FC Eindhoven: Swinkels; Loof, Kortstam, Matthys, Gunst; van den Boomen, El Hasnaoui (65. Kuiper), Swinnen; Van Landschoot (79. Klooster), Lieder, Kabangu (90+3. Van de Velde).
FC Emmen: Telgenkamp, Veldmate (84. Gronsveld), Klok, Moussa (46. Jansen), Bilate, Bannink (68. Haydari), Peters, Veendorp, Bakker, Bijl, Loen.

Fotografie: Johan Manders