vrijdag 15 december 2017

• Overtuigend fc eindhoven pakt zege tegen telstar

Overtuigend FC Eindhoven pakt zege tegen Telstar

FC Eindhoven heeft de uitwedstrijd bij Telstar overtuigend met 1-4 gewonnen. Alemão en Mart Lieder scoorden beiden tweemaal. Voor Telstar scoorde Orhan Džepar.

Bij FC Eindhoven begon Jonathan Rowell in de basis, omdat Kyle de Silva niet fit genoeg was om te starten. Na 43 seconden kreeg Jinty Caenepeel direct een mogelijkheid, maar stuitte op doelman Wesley Zonneveld. Voor de doelman van Telstar betekende dat direct einde wedstrijd. Met, waarschijnlijk een hersenschudding, verliet Zonneveld het veld.

De hoekschop die volgde werd ingekopt door Alemão: 0-1. De Braziliaan kreeg vervolgens meer kansen. Een uitstekende voorzet van de rechterkant werd op de paal verwerkt.
De gelijkmaker die Telstar in de 27e minuut maakte, kwam uit de lucht vallen. Orhan Džepar scoorde namens de thuisploeg. Een vlijmscherpe counter via Mart Lieder en Rai Vloet eindigde in de voeten van Alemão, die net overschoot. Zo kon het 0-3 zijn, maar stond het 1-1. Niet voor lang.
Alemão wist voor rust nog zijn tweede te maken. Op aangeven van Rai Vloet werd er een knappe aanval afgerond. FC Eindhoven ging verdiend aan de leiding bij rust.

Na rust ging FC Eindhoven verder met kansen creëren. Een aanval via Alemão, Mart Lieder en invaller Jari Vandeputte belandde in de handen van doelman Boy de Jong. Aanvaller Mart Lieder besliste enkele minuten later de wedstrijd. Een dieptepass zorgde ervoor dat hij alleen voor de doelman kwam te staan, Lieder bleef rustig en zorgde voor de 1-3. FC Eindhoven speelde weer met vertrouwen. Jonathan Rowell was vanuit de tweede lijn gevaarlijk, maar Boy de Jong stond weer in de weg.
In de tweede helft domineerden de Blauw-Witten. Kansen werden er nauwelijks weggegeven en Mart Lieder breidde de score op knappe wijze uit tot 1-4. Het was alweer zijn zesde competitiedoelpunt van dit seizoen. FC Eindhoven speelde het goed uit en wist de drie punten binnen te slepen, waardoor de Eindhovenaren weer aansluiting hebben met de ploegen bovenin.
Volgende week staat Jong Ajax op het programma in het Jan Louwers Stadion.

Telstar - FC Eindhoven 1-4 (1-2) 5. Alemão 0-1, 27. Orhan Džepar 1-1, 35. Alemão 1-2, 60. Mart Lieder 1-3, 69. Mart Lieder 1-4. Scheidsrechter: Joey Kooij. Gele kaart: Jordy Tutuarima (Telstar). Aantal toeschouwers: 1963.

Telstar: Zonneveld (5. De Jong); Tutuarima, Ottenhoff, Van Iperen, Lilipaly; Džepar, Yamazaki, Van den Broek; Zamouri, Ajnane, Abdulahi.
FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, De Wilde, Van den Buijs, Gunst; Deschilder, Vloet, Rowell (89. Van de Velde); Caenepeel (45+4. Vandeputte), Alemão (62. Swinnen), Lieder.

Fotografie: Pro Shots | Erwin Spek