vrijdag 21 september 2018

Opnieuw verlies voor FC Eindhoven

FC Eindhoven trof Jong Ajax maandagavond op Sportpark de Toekomst in Amsterdam. De Blauw-Witten gingen met 4-0 onderuit tegen een sterk Jong Ajax. Bij FC Eindhoven verving Doriano Kortstam de geblesseerde Rodney Klooster en Tarik Kada begon op de plaats van de zieke Abdelmalek El Hasnaoui ten opzichte van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

De ploeg van David Nascimento begon slordig aan de wedstrijd, waardoor Thomas Hooyberghs al snel in actie moest komen na een schot van Noa Lang. Kort daarna schoot Mateo Cassierra net naast het doel van de Belgische doelman. De Colombiaan probeerde het even later opnieuw maar ditmaal kon Thomas Hooyberghs de bal pakken.
De eerste doelpoging van FC Eindhoven kwam van de voeten van Elton Kabangu. de Belg schoot voorlangs het Amsterdamse doel. Vervolgens kwam Jong Ajax op voorsprong, Elton Kabangu werd lomp van de bal gelopen door Luis Orejuela, waarna Jong Ajax razendsnel counterde. Dennis Johnsen was het eindstation en wipte de bal stijlvol over Thomas Hooyberghs.
Twee minuten later keek FC Eindhoven al tegen een 2-0 achterstand aan. Ditmaal schoot Noussair Mazraoui van afstand binnen na een korte combinatie.
In de slotfase van de eerste helft stopte Thomas Hooyberghs een inzet van Mateo Cassierra. Daarna behoedde de doelman FC Eindhoven opnieuw voor een grotere achterstand door een schot van Carel Eiting stijlvol te keren.

Al snel in de tweede helft onderscheidde Thomas Hooyberghs zich door prima te reageren op een schot van Mateo Cassierra. Na een periode zonder veel mogelijkheden aan beide kanten zorgde Dani de Wit voor de 3-0. De nummer 10 kopte uit een voorzet bij de tweede paal binnen. Dani de Wit schoot enkele minuten later zijn tweede van de avond binnen. De ploeg van Micheal Reiziger profiteerde na slordig balverlies achterin bij FC Eindhoven, 4-0.
Tien minuten voor tijd kreeg FC Eindhoven een mogelijkheid. Elton Kabangu werd de diepte in gestuurd, maar zijn voorzet werd net op tijd gekeerd door de verdediging van Jong Ajax. Daarna kreeg de Belgische vleugelaanvaller opnieuw een kans, maar Kostas Lamprou keerde zijn inzet.

De wedstrijd in Amsterdam eindigde uiteindelijk in 4-0 in het voordeel van Jong Ajax. Aankomende vrijdag ontvangen de Blauw-Witten een andere beloftenploeg als Jong FC Utrecht naar Eindhoven komt. Tickets voor deze wedstrijd zijn te bestellen via FC-Eindhoven.nl/tickets.

Jong Ajax – FC Eindhoven 4-0 (2-0) 20. Dennis Johnsen 1-0, 22. Noussair Mazraoui 2-0, 64. Dani de Wit 3-0, 69. Dani de Wit 4-0. Scheidsrechter: Ingmar. Oostrom. Gele kaart: Doriano Kortstam (FC Eindhoven). Toeschouwers: 408.

Jong Ajax: Lamprou, Orejuela, Doekhi, Bergsma, Bakker, Eiting, Lang, Mazraoui (57. Bijleveld), Cassierra, de Wit, Johnsen
FC Eindhoven: Hooyberghs; Kortstam, De Wilde, Matthys, Van Landschoot; Achenteh, van den Boomen, Swinnen (83. De Silva); Kada (67. Van de Velde), Thomas, Kabangu

Fotografie: Pro Shots | Jasper Ruhe