zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Opnieuw teleurstellend resultaat voor fc eindhoven

Opnieuw teleurstellend resultaat voor FC Eindhoven

FC Eindhoven heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen niet in winst om kunnen zetten. Het werd 0-1 in het voordeel van de Alkmaarders. Ondrej Mihalik benutte in de tweede helft een strafschop. Bij FC Eindhoven debuteerden Rigino Cicilia en Kaj de Rooij in de basis. 

Het eerste schot van de wedstrijd kwam van de voet van Branco van den Boomen. Nadat Kaj de Rooij de bal knap wist af te pakken op het middenveld schoot de aanvoerder van buiten het zestienmetergebied. Doelman van de Alkmaarders Joey Roggeveen bracht redding. Rigino Cicilia besloot de trekker over te halen op dezelfde plek waar Van den Boomen een paar minuten eerder ook uithaalde. De inzet van de spits was zeer gevaarlijk en ketste via doelman Joey Roggeveen op de paal. Jong AZ kwam hierdoor met de schrik vrij. 

Met een kleine twintig minuten op de klok brak de volgende grote kans aan voor FC Eindhoven. De Elton Kabangu speelde zich knap vrij in het strafschopgebied en kreeg alle ruimte van de verdedigers van Jong AZ om af te werken op goal. De toeschouwers in het Jan Louwers Stadion zagen echter hoe Joey Roggeveen de schuiver uit het doel wist te houden. FC Eindhoven liet zien het spel te willen maken en de ploeg van David Nascimento had dan ook veel de bal. Een beslissende pass waardoor het eerste doelpunt van de wedstrijd zou kunnen vallen, bleef nog altijd uit. 

Jong AZ bezorgde de Eindhovenaren na een half uur spelen enkele benauwde momenten. Jelle Duin kwam op de rechterflank aan de bal en kapte direct naar binnen. Een hard schot belandde via Ruud Swinkels naast de goal. Uit de corner die daarop volgde kreeg Ondrej Mihalik de kans op de openingstreffer. De kopbal vloog net over de lat van de thuisspelende ploeg. Na meerdere doelpogingen van de Eindhovenaren bleef de stand voor rust op een doelpuntloos gelijkspel hangen.


Ondanks dat Jong AZ in de eerste helft nauwelijks gevaar stichtte voor de goal van FC Eindhoven, kwamen de Alkmaarders op voorsprong. Karim Essikal leek op het eerste oog te struikelen in het eigen zestienmetergebied, maar nam Tijjani Reijnders mee in zijn val. Scheidsrechter Van der Laan beoordeelde het als een overtreding en wees naar de stip. Ondrej Mihalik nam plaats achter de bal en Ruud Swinkels was kansloos, 0-1.


Op aangeven van Collin Seedorf kopte Rigino Cicilia even later rakelings langs de verkeerde kant van de paal, waardoor de gelijkmaker nog niet op het scorebord verscheen. Hierna volgde een slordige periode in de wedstrijd. Persoonlijke fouten en regelmatig balverlies tekende het spelbeeld. Twintig minuten voor tijd moest FC Eindhoven met tien man verder na de tweede gele kaart voor Siebe Van der Heyden. Ruud Swinkels moest vervolgens redding brengen op een afstandsschot van Tijjani Reijnders, maar zijn inzet mistte kracht. De Blauw-Witten gaven niet op en bleven tot aan de laatste minuut voetballen voor de gelijkmaker, alleen het gif ontbrak bij de thuisploeg. Een matige wedstrijd eindigde in 0-1. 


Volgende week sluit FC Eindhoven het seizoen af tegen RKC in Waalwijk. Tickets voor dit duel zijn verkrijgbaar via: fceuitkaarten.nl. 


FC Eindhoven – Jong AZ (0-0) 0-1: 51.Ondrej Mihalik (strafschop). Scheidsrechter: J. van der Laan
Gele kaart: Koopmeiners, Mihalik (Jong AZ) Rode kaart: Siebe van der Heyden (na 2x geel). Toeschouwers: 1.784


FC Eindhoven: Swinkels, Seedorf, Van der Heyden, Essikal, Daniëls (85. J. Vermeulen), Kabangu, Van den Boomen, Cicilia, De Rooij (70. Bourard), Idzes, Achtenteh (25. Raaijmakers)


Jong AZ: Roggeveen, Church (61. Savastano), Bergsma, Bakker, Kramer, Koopmeiners (64. Kunst), Mihalik, Goudmijn, Duin (81. Sedlacek), Helmer, Reijnders


Fotografie: Johan Manders